1 éves, és töretlenül népszerű a Bubi

Szerző • 2015-09-10 • Hírek, Közlekedés 1 éves, és töretlenül népszerű a Bubi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva915

A budapesti közbringa rendszer egyéves évfordulójának alkalmából a BKK elárulta a statisztikákat is, amikből többek között kiderült az is, hogy naponta 2234-szer bérlik ki a Bubit.

„A régi rendszerben autósok, kényszerből a tömegközlekedést választók és gyalogosok voltak, a közlekedési nemek között pedig nem volt “átjárás”, de a Mol Bubival alternatívát adtak a közlekedőknek, akik kiegészítő eszközként használják a szolgáltatást” – mondta Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a rendszer indításának legelső évfordulóján.

Egy év alatt 815 ezer bérlést jegyeztek, 22 ezer felhasználót regisztráltak, és naponta 2234 alkalommal bérlik ki a zöld kerékpárokat átlagosan. A felhasználók ritkán lépik túl az első félórás díjmentes intervallumot. Ezek a számok nem feltétlenül tükrözik a valóságot, hiszen egy regisztrációval egyszerre akár négy kerékpárt is lehet bérelni egy időben.

Az első év utáni felmérések két jó hírre is rávilágítottak: a bicikliket nem szoktál ellopni, és a bubisok eddig súlyos baleset sem okoztak – derült ki a BKK és Dabóczi Kálmán (élmény)beszámolójából. A vezérigazgató szerint a város kerékpáros infrastruktúráját még javítani kell, és a nagy népszerűségre való tekintettel növelni kell az állomások számát is.

A Mol Bubi rendszerét 2014. szeptember 8-án indították el, és az első hónapban majdnem négyezren gondolták úgy, hogy megéri bérletet vásárolniuk. Budapesten jelenleg 11 kerületben 96 gyűjtőállomás, 2109 dokkoló és 1150 kerékpár van, de szeptember végéig új két újabb gyűjtőállomást fognak átadni.

Forrás: BKK

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva