100 fodrász varázsolt a Tökéletes Hajvágás Világnapján

Szerző • 2015-07-25 • Hírek, Könnyű 100 fodrász varázsolt a Tökéletes Hajvágás Világnapján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1316

Látványos flashmob-ot rendezett a fodrász szakma július 23-án, az Erzsébet téren, a Tökéletes Hajvágás Világnapja alkalmából. A színes kavalkád mindössze tizenöt percig tartott; a fodrászoknak ennyi idejük volt arra, hogy a modelleken megalkossák a tökéletes hajat – még akkor is, ha ez a fogalom meglehetősen szubjektív…

Ollókkal, festékekkel és egyéb munkaeszközzel közel száz mesterfodrász esett neki a velük érkező modelleknek Budapesten. A „SZINESCUT Flashmob” fantasztikus hangulatát bámészkodó tömeg és zenei aláfestés kísérte.

Az ötlet

A rövid egybegyűlést Marsi László Fodrászmester találta ki – ami tavaly még egy őrült ötletnek tűnt, az hamarosan egy jól bevált és jól működő hagyománnyá nőheti ki magát. Az ország szinte minden területéről érkező fodrászoknak tökéletes alkalom lehet ez arra, hogy ország-világ szeme láttára bemutathassák tudásukat.

A hagyomány

Július 23-át még a nyolcvanas években, Ausztráliában a Brisbane-ben megrendezett 1984-es Hair World Congress-en nyilvánították ki a Tökéletes Hajvágás Világnapjává. Ezen a napon a világ több részén tartanak hajvágáshoz kapcsolódó fodrász rendezvényeket minden évben.

„Habár az akkori kezdeményezés az eredeti formájában jórészt feledésbe merült, mi úgy gondoltuk, hogy ez a nap kiváló lehetőség a fodrászoknak arra, hogy összejöjjenek az ország minden tájáról, szabaddá engedjék a fantáziájukat és megmutassák a trendek sokszínűségét, valamint közösen átéljék a szépségcsinálás örömét.” – mondta el Marsi László mesterfodrász, a civil kezdeményezés hazai ötletgazdája és szervezője.

A flashmob

A flashmob, vagy magyar nevén „villámcsődület” viszonylag új társadalmi jelenség: az első 2003 májusában tört ki New York City-ben. Mint minden egyéb demonstrációé, a flashmob célja is, a hétköznapi emberek elgondolkodtatása, vagy szimplán a figyelemfelkeltés.

Forrás, fotó: bp24.blog.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva