120 decibel a Bókay öko-nap kiabáló versenyén

Szerző • 2015-09-30 • Hírek, Zöld környezet 120 decibel a Bókay öko-nap kiabáló versenyén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1116

Öko-napot tartottak a Bókay Árpád Általános Iskolában, ahol a gyerekek a színes programok mellett ismeretterjesztő előadásokat is meghallgathattak és rendeztek kiabáló versenyt is..

A kerületi Bókay Iskolában minden évben megrendezésre kerül a diákok által nagyon várt sportnap. Idén szeptember 25-én, pénteken tartották meg a környezetvédelemhez, illetve a az egészséghez és az egészségmegőrzéshez is szorosan kötődő jeles napot, ahol a gyerekek a játékos vetélkedők mellett további hasznos programokban vehettek részt.

Az intézmény már a kezdetektől tagja az önkormányzat által üzemeltetett Kerületi Környezeti Monitoring Programnak, ennek keretében pedig két 6. osztály meghallgatott egy, az időjárás érdekességeiről és a humánmeteorológiáról szóló előadást is.

A közel egy óra alatt szóba kerültek az időjárás elemei, azok mérése, sőt még a égszennyezésről, az allergiáról, az UV-sugárzásról, illetve a zajszennyezésről is elhangzott sok érdekes információ.

Műszerbemutatóra is sor került, ahol meteorológiai mérőállomást is megismerhettek a gyerekek. Az előadást a mindig népszerű kiabálóverseny zárta, a győztes csapat 120,9 dB-el kiabált, gratulálunk!

Forrás: http://www.zold18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva