15-16 fok is lehet a jövő héten

Szerző • 2019-12-12 • Hírek, Könnyű 15-16 fok is lehet a jövő héten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva295

A Metkép szerint csütörtökön egy mediterrán ciklon ér el minket, ezért szokatlanul meleg napok következnek. A címben említett 15-16 fok szubtrópusi léghullámoknak köszönhető, a Metkép szerint szombaton kelet felé elhagyja térségünket a csapadékzóna, nyugat felől megszűnnek az esők. Szárazabb levegő érkezik, de a hőmérséklet még jelentősen nem emelkedik, bár pár fokkal az ilyenkor szokásos (4 fok) felé valószínű.

Vasárnaptól határozott melegedésre számíthatunk. +5 fok felé emelkedik az egész országban a hőmérséklet, néhol a +10 fok körüli értékek lesznek a meghatározók.

Jövő hétfőtől további melegedés várható, erősödik a nappali felmelegedés, nagy területen fagymentes éjszakák alakulhatnak ki, számottevő eső nélkül.

A hét első napjaiban gyakran megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik a déli, délnyugati szél, ami éjjel is élénk maradhat, így a széllel érintett körzetekben az éjszakai minimumok sem süllyednek lényegesen +10 fok alá.

Hétfőn többnyire már +10 fok körül, keddtől már az északkeleti megyéket leszámítva 12-15 fok körül lesznek majd a csúcsértékek. Helyenként 16-17 fokos csúcsérték is előfordulhat.

Szerdán tetőzhet a “hőség”, majd egy gyenge hidegfront súrolhatja hazánkat, mérsékelve a felmelegedést.

Komolyabb lehűlésre egy ideig nem kell számítani.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva