Nyílt nap az akadémián a szabadidősport szerelmeseinek

Szerző • 2016-01-30 • Hírek, Programok, Sport Nyílt nap az akadémián a szabadidősport szerelmeseinek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1167

A Városgazda Utánpótlás Akadémia Szabadidősport szakosztálya – a nagy érdeklődésre tekintettel – megrendezi második „Nyílt nap” programját 2016. február 4-én csütörtökön, 17.30 és 18.30-között a Vilmos Endre Sportcentrumban. Ezen a napon a „funkcionális köredzés” jótékony hatását és módszereit szeretnénk népszerűsíteni, amelyre a belepés díjtalan!

A funkcionális tréning során számos eszközzel dolgozunk, ennek lényege, hogy az eszközök ötvözésével eredményesebben és hatékonyabban tudjuk megmozgatni a testet. Az edzéseken végrehajtott gyakorlatsorozatok előre megtervezettek, eseteként személyre szabottak is. Kiemelten fontos, hogy az edzésre látogatók tudatosan felépített mozgásprogramban vegyenek részt, így formálva alakjukat, növelve erejüket és állóképességüket.

A résztvevők között egy 5 alkalmas bérletet sorsolunk ki!


A foglalkozások során többek között kettlebellt, kötéltrénert, hasizomkereket, gumikötelet, szabad súlyokat és fitball labdát használunk.

A saját testsúlyos gyakorlatokat segíti a zsámoly, húzódzkodó rúd, ugrálókötél és medicinlabda.

A gyakorlatokat nem izoláltan (elkülönítve egyes izomcsoportokat) végezzük, inkább arra törekszünk, hogy egyszerre több izomcsoportot, a teljes testet dolgoztassuk meg.

A tréning során használt eszközökről röviden:

A kettlebell egyetlen eszközre, egy speciális öntöttvas súlyzóra épül, amellyel különféle gyakorlatokat kell végezni. A kettlebell más nevén girya egy hatékony erőnléti sport, mely növeli az izmok állóképességét, javítja a tartást és erősíti a testtudatot, ezen kívül kifejezetten hatásos alakformáló hatása is van.

A kötéltrénerrel való edzés lényege: a mindennapi életből vett mozdulatokat használja fel (guggolás, kitörés, emelés, rotáció), kapcsolja össze aktív erőkifejtés közben. A cél, minél több izomcsoportot megmozgatni minden egyes gyakorlat során.

A fitball és a gumikötél leveszi a terhelést az ízületekről, preventívebb mozgást tesz lehetővé, így dolgoztatva meg az izmokat.

A funkcionális köredzés előnyei:

Erőt és állóképességet fejleszt egyszerre; folyamatosan dolgoznak a stabilizáló izmok; férfiak, nők egyaránt használhatják fittségi szinttől függetlenül; változatos, élvezetes edzést tesz lehetővé; mivel számtalan szögben és vagy testhelyzetben végezhetőek a gyakorlatok, ezért az izolált mozdulatokkal szemben sokkal több izomrostot stimulálnak; esztétikus, funkcionális izmokat fejleszt; rendkívül intenzív edzést tesz lehetővé, ezáltal felpörgetve az anyagcserét.

Javasolt hoznivalók az edzésekhez:

Kényelmes edzőnadrág, póló, lapos talpú edzőcipő, törülköző, ivóvíz

Szeretettel vár mindenkit Pataki Bernadett, a foglalkozás vezetője!

Forrás: http://www.varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva