20 millióval támogatja a drogprevenciót a Közgyűlés

Szerző • 2019-05-29 • Egészség, Hírek 20 millióval támogatja a drogprevenciót a Közgyűlés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva536

A Fővárosi Közgyűlés drogprevenciós keretet hoz létre, amelyből kérelemre támogatás nyújtható a Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum céljaival egyező tevékenységek ellátására civil és egyéb szervezetek részére.

A képviselők a testület szerdai ülésén 21 igennel, 1 nem szavazat ellenében támogatták a húszmillió forintos keret létrehozását.

A pénzügyi keret létrehozását a hatékony feladatellátás – például drogprevenciós előadások szervezése, információs anyagok készítése, kitelepülések, táborok szervezése, közösségi médiafelületek használata – indokolja.

Az elfogadott javaslat szerint a támogatási kérelmek formai és tartalmi értékelését a fórum végzi, az előterjesztett javaslatokról szóló döntést a főpolgármester hozza meg.

A Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke a főpolgármester, társelnöke Budapest rendőrfőkapitánya. A testület működési rendjét, főbb feladatait és az állandó tagokat a közgyűlés március végi ülésén fogadta el.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva