20 százalékkal drágult a lakásbérlés – jöjjenek a 18. kerületbe!

Szerző • 2015-07-31 • Hírek, Közlekedés 20 százalékkal drágult a lakásbérlés – jöjjenek a 18. kerületbe! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva889

A felsőoktatási ponthatárhúzás után országszerte megindult a roham a kiadó lakásokért, ami augusztusban csak tovább fokozódik. Kerületünkben még igen kedvezőek a feltételek – igaz, innen tovább tart bejutni az egyetemekhez.

Korábban megírtuk, hogy idén 72 ezer diákot vettek fel a felsőoktatási intézménybe, és ahogy az általában lenni szokott, nem mindenki talált megfelelő iskolát a lakóhelyéhez közel. Mivel a kollégiumok férőhelyei is korlátozottak, sokan kényszerülnek albérletbe – ráadásul mindössze két hetük van arra, hogy találjanak olyan kiadó lakást, ahol nyugodtan, kényelmesen tanulhatnak – írja a hir24.hu

Erre bizony sokan támasztanak igényt: jól mutatja ezt az albérletek iránti megnövekedett kereslet, ami viszont ahhoz vezet, hogy a lakások még a szokásosnál is drágábbak lettek. Míg a kollégiumi férőhelyekért havi átlagban 10-25 ezer forintot kérnek el, addig az albérletek átlagosan havonta 186 ezer forintba kerülnek a főváros területein.

A fővárosi lakásbérleti árak több mint húsz százalékkal emelkedtek az elmúlt évhez képest.

A II. kerületben 2300, a XVIII.-ban 1600 forint a négyzetméterára

Az idén már nem nagyon kaphatunk 2000 forintos négyzetméterár alatt albérletet Budapest belső klerüelteiben. 2013, illetve 2014 elején még jellemzően 2000 forint alatt volt az egy négyzetméterre eső bérleti díj összege. Az idén már csak a külső kerületekben bukkanhatunk ilyen áron albérletre. Zuglóban például 1800 forint körül van az átlagos négyzetméterár, míg a XVIII. kerületben 1600 forint körül mozog. A csúcstartó a II. kerület, ahol az átlagár 2600 forint négyzetméterenként. A XIII. kerületben 2300 forintot, az V. és a VI. kerületekben 2100, míg Erzsébetvárosban 2050 forintot kérnek átlagosan négyzetméterenként.
A jófogás.hu több mint 300.000 ki- és eladó lakóingatlan-hirdetést kínál, de még ez sem elég.

Budapest után Zala, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Baranya és Fejér megye azok a térségek, ahol a legdrágábban kínálnak albérleteket. Itt 2200 és 1500 forint között mozognak a négyzetméterárak, és ha kizárólag csak az ár szempontjából nézzük a dolgokat, akkor Nógrádban a legjobb a helyzet, itt 600 forintos négyzetméteráron lehet lakáshoz jutni.
Általában a gépesített és bútorozott, jó közlekedési lehetőségekkel bíró lakásokat részesítik előnyben, lakótársnak pedig inkább lányokat szoktak választani.

(Forrás: fn.hir24.hu)

(Címlapkép: deviantart.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva