2016 is a fejlesztések éve lesz

Szerző • 2015-12-17 • Hírek, Közélet 2016 is a fejlesztések éve lesz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1431

Minden lehetséges forrást felkutat az önkormányzat a további tervek megvalósításához. Főleg támogatásokról és a költségvetéssel kapcsolatos kérdésekről döntött az önkormányzat képviselő-testülete a december 15-i ülésén.

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója január 1-jei hatállyal dr. Szebényi Attila lesz. Ezt a tisztet hosszú ideje dr. Maitz László töltötte be, akinek mandátuma december 31-én lejár, és aki jelezte, hogy családi okokból nem kíván újra indulni a posztért.

A december 15-i testületi ülésen valamennyi frakció vezetője köszönetét fejezte ki Maitz doktornak az intézmény élén végzett áldozatos munkájáért, és mindenki támogatásáról biztosította az új jelöltet. Dr. Szebényi Attila nem ismeretlen sem a betegek, sem a döntéshozók előtt, hiszen eddig orvosigazgatóként dolgozott a szolgáltató vezetőségében.

Újabb uniós projekt

A korábbi évek hasonló kezdeményezéseinek sikerét szem előtt tartva újabb uniós projekthez kapcsolódik az önkormányzat a képviselő-testület döntése alapján. A Horizont 2020 elnevezésű program két cél eléréséhez teremt lehetőséget a partnervárosok számára: egyfelől modern, gazdaságos épületfelújítási technológiák felkutatásához és alkalmazásához, másfelől ahhoz, hogy az adott településeken minél több smart city, azaz „okosváros” megoldás valósulhasson meg.

Pénz a rendőrségnek

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a 2016-os év átmeneti költséggel gazdálkodó hónapjaira, vagyis a március végéig tartó időszakra támogatást szavazott meg a képviselő-testület a kerületi rendőrkapitányság számára. A 30 millió forintot valamivel meghaladó összeget a rendőrség az állampolgári kapcsolattartásra, a túlszolgálat finanszírozására és a térfigyelő kamerák üzemeltetésére fordíthatja.

terfigy_kint

Lévai István Zoltán alpolgármester jelezte, hogy a kerület vezetése – az ellenzéki véleményeket, kritikákat is figyelembe véve – amellett, hogy bővíteni szándékozik a jelenlegi térfigyelő hálózatot, keresi a lehetőséget a már meglévő kamerák karbantartásához, felújításához szükséges források előteremtésére. A műszaki állomány egy része elöregedett, akad működésképtelen kamera is, a javítás tehát mindenképp indokolt. A megoldásról szóló javaslatot később a képviselő-testület elé terjesztik.

BMX és gördeszka

Támogatja a kerékpáros pályaépítési programok lebonyolítását a kormány kiemelt sportfejlesztési programja, így lehetőség nyílt egy régi terv megvalósítására. A Bókay-kertben 1998-ban létesült BMX-pálya, amely a sportág hazai művelőinek kedvelt centrumává vált. Idővel azonban erősen amortizálódott, s elvesztette a jelentőségét. Az önkormányzat most, élve a kormány nyújtotta segítséggel, felújítja ezt a pályát, és mellette egy hasonló színvonalú gördeszkapályát is épít. A kivitelező a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. lesz.

bp18.hu, K. Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva