Az irányító tovaszárnyal

Szerző • 2014-05-31 • Egyéb, SportHozzászólások (0)2770

PLER sikertörténet! Egyetlen évad alatt is lehet történelmet írni, ezt bizonyította a PLER-Budapest kézilabdacsapata, hiszen a Vác elleni bravúrral bennmaradtak az első osztályban! Az irányító azonban továbbáll… Interjú

Továbbra is első osztályban brillírozhat Hutvágner István együttese

A Vác elleni szoros meccsen hozott fantasztikus második félidei hajtás meghozta a várt, kiizzadt eredményt:
megszerezte az alsóházi rájátszás második helyét. A bajnoki tabellán így a 8. helyet foglalhatták el a fiúk.

Bakos: Jól sikerült az évünk így a végére…

Bakos: Jól sikerült az évünk így a végére…

Bakos György irányítóval, a PLER-Budapest kézilabdacsapat csapatkapitányával az utolsó levezető edzésen beszélgettünk.

 

Hogyan értékeled a szezont, a teljes bajnokságot a csapat tekintetében?

BGY: Jól sikerült az évünk így a végére, hiszen a nyolcadik helyen zártunk. Bár az első tíz fordulóban nem sikerült pontot szereznünk, Hutvágner István érkezésével lendületet kapott a csapat, mert az új edző jobban együtt érzett a fiatal a játékosokkal, jobban ismerte őket, tudta hogyan kell őket kezelni, és ez meghozta gyümölcsét. Főleg a rájátszásra.

Volt legkönnyebb és legnehezebb mérkőzés ebben a bajnokságban?

BGY: Nem nagyon tudnék ilyet rangsorolni, de egy biztos, ez a csapat soha nem gondolhatta úgy, hogy egyáltalán lesz könnyű meccse. Tehát mi úgy álltunk mindenhez, hogy minden meccsünk nehéz lesz.

IMG_4119

A szerencse sem mindig állt mellétek…

BGY: Az sajnálatos, hogy több egy-két gólos vereségünk volt, amit nem sikerült végül hozni, annak ellenére, hogy elég szorosat tudtunk játszani például a nagyobb, felsőházi csapatok ellen is, mint a Gyöngyös vagy a Tatabánya. De még a Csurgót is meg tudtuk szorítani itthon az utolsó bajnokin. Ezekkel előrébb végezhettünk volna és nem kellett volna ennyit aggódni a rájátszásban, hogy kiesünk, vagy nem esünk ki. Az biztos, hogy akkor nyugodtabban játszhattunk volna.

Mi volt az előnye a csapatnak?

BGY: Mindenképpen az előnye az, ami a hátránya is. Sok fiatal játékos van akiknek a dinamikája, kitartása és lelkesedése mindenképpen előny. Mindemellett pedig hiányzik a rutin. Úgy gondolom én sokszor pont azért kerültem a végjátékban a pályára, hogy én legyek aki ezt levezényli. Ami még pozitívum, mindig volt játékos, aki hozzá tudott rakni a mérkőzéshez.

IMG_4046

És saját magaddal mennyire voltál elégedett?

BGY: Egy komolyabb térdsérülésből jöttem vissza. Szerencsére teljesen meggyógyultam de  voltak jobb és rosszabb meccseim. A vége felé egy bokasérülés miatt négy-öt hetet megint ki kellett hagynom, ami után már nem sikerült annyira játékba kerülnöm. De azt gondolom amikor kellett és szükség volt rá, hozzá tudtam tenni. Úgyhogy közepesen voltam magammal elégedett.

A következő szezonban pedig Gyöngyösön folytatom, ahol szeretném majd a maximumot kihozni magamból.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva