25 százalékkal több támogatás továbbtanulóknak

Szerző • 2014-09-03 • Hírek, Oktatás 25 százalékkal több támogatás továbbtanulóknak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1113

Megemelte a képviselő-testület a rászoruló főiskolai és egyetemi hallgatók tanulmányi támogatását: negyedével több jut erre a célra, mint az előző években.

Tizenötödik éve vesz részt az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerben. Az Oktatási Minisztérium először 2000-ben hirdette meg a programot, amelynek lényege az, hogy az adott település képviselő-testülete saját hatáskörében szavaz arról, milyen összeggel támogatja a területén élő, szociálisan rászoruló főiskolai vagy egyetemi hallgatókat. Az oktatási intézmény a megszavazott összeget kiegészíti az érintett hallgatók szociális ösztöndíjával, így azok olyan összeghez juthatnak hozzá, amelyet saját erőből nehezen vagy egyáltalán nem tudnának előteremteni, így akár a tanulmányaikat is félbe kellene szakítaniuk.

2

A XVIII. kerületi önkormányzat kezdettől fogva részt vesz a programban, az elmúlt másfél évtizedben összesen 1540 pályázatot fogadott el, s ezeket összesen 86 millió forinttal támogatta.

– Hosszú ideje mindig ugyanaz az összeg, 8 millió forint szerepel ezen a költségvetési soron. Véleményem szerint égetően szükséges, hogy ez az összeg emelkedjék, vagyis az önkormányzat nagyobb részt vállaljon a tehetséges fiatalok támogatásában hangsúlyozta az augusztus 28-i képviselő-testületi ülésen Csomó Tamás alpolgármester.
Az előterjesztő arra tett javaslatot, hogy az önkormányzat 2015-ben 10 millió forintot fordítson erre a célra, ami 25 százalékkal több az eddigi támogatásnál.

A testület egyhangúlag fogadta el a javaslatot.

bp18.hu, K.Gy.

3

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva