3500 hibát hárított el 2019-ben a Városgazda

Szerző • 2020-01-04 • Hírek, Közélet 3500 hibát hárított el 2019-ben a Városgazda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva297

A Városgazda18 Zrt. Magasépítési Osztályának a gyorsszolgálati munkákat és az éves tervezett karbantartási feladatokat kisebb létszámmal de sikeresen megoldották. Hiány van vízszerelőkből, kőművesekből, asztalosokból és segédmunkásokból is – olvastuk a varosgazda18.hu oldalon.

Főként a Magasépítési Osztály munkatársainak köszönheő, hogy a kerületi bölcsődék, óvodák és különböző intézmények épületei megfelelő minőségben állnak a lakosság rendelkezésére, de az önkormányzati lakások felújításaiért, illetve a Városgazda18 üzemeltetésében lévő telephelyeket és létesítményeket is nagyrészt ők tartják karban. Míg 2018-ban még 48 fő dolgozott a Magasépítési Osztályon, 2019-ben ez a létszám 39-re csökkent. A gyorsbejelentések, azaz hibaelhárítások száma viszont nem csökkent: idén is 3500 bejelentést kellett megoldaniuk. Szabó István, a Magasépítési Osztály vezetője szerint igazi kihívást jelentett ekkora állománnyal teljesíteni a feladatokat.

Az intézményi karbantartási-felújítási program keretében idén 103 darab munkával készültünk el, a belső megrendeléseink 400 munkát jelentettek, a saját telephelyeink fejlesztéséhez kapcsolódóan pedig 30 projektünk volt. Mindezek mellett teljesen felújítottunk 4 darab önkormányzati tulajdonban lévő lakást, és vállalkozói projektként a Külső-Pesti Tankerületi Központ intézményeinek (általános iskolák) gyorsszolgálati munkáit is elvégeztük. Összesen 3500 gyorsbejelentést orvosoltunk 2019-ben. Az esetek mintegy 60 százalékában ezek vízszerelési, fűtési munkákat jelentettek, 35 százalékban villanyszerelési munkákat, a maradék pedig egyéb hibák, például beázások, tetőjavítások voltak. Kihívást jelentett a tavalyi évhez viszonyított kisebb létszámunkkal ellátni a feladatainkat, ezért a keretszerződéseink adta lehetőségeket próbáltuk még hatékonyabban kihasználni, illetve a művezetői jelenléteket növeltük a munkáink során. Vízszerelő, kőműves, segédmunkás és asztalos szakemberekből is hiány van az osztályunk – összegezte az osztályvezető.

Forrás: varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva