40 százalékkal bővíti a parkolóhelyeket a Budapest Airport

Szerző • 2016-06-24 • Hírek, Közlekedés 40 százalékkal bővíti a parkolóhelyeket a Budapest Airport bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1229

Az egyre nagyobb várható nyári forgalomra tekintettel újabb parkolóhelyeket adott át az autósoknak a Budapest Airport. Az érdeklődés akkora a versenyképes árszabású parkolóhelyek iránt, hogy a magyar csapat EB csoportmérkőzései alatt előfordult: ideiglenes parkolóhelyeket kellett megnyitni az autósok számára a repülőtéren.

A hétvégén már az autósok birtokba is vehették az új parkolóhelyeket a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Holiday és Holiday Plus nevű parkolóiban. Az elmúlt hetekben megfeszített tempóban dolgoztak az új aszfaltozott parkolók kialakításán, így a hétvége óta a Holiday Plus parkolóban (a 2A Terminál felőli oldalon) újabb 126 parkolóhely, míg a Holiday Parkolóban (a 2B Terminálhoz közelebb) 172 új hely várja az autósokat.

Az idei évben a nyári utazási szezon csúcsidőszakára a Budapest Airport összesen ezer (!) új parkolóhelyet ad át, ami nem kevesebb, mint 40 %-os kapacitásnövekedést jelent. Az összesen mintegy 620 millió forintos (2 millió eurós) beruházás részeként július végére elkészülnek a parkolókból a terminálokhoz vezető fedett sétálófolyosók is, amik védenek az időjárás viszontagságai, az erős napsütés vagy éppen az eső ellen.

parkolo_bent

A Budapest Airport úgy alakította ki parkolási rendszerét, hogy növelje a rendelkezésre álló helyek rugalmas elosztását és biztonságosabbá tegye a forgalmat, különösen a terminálokhoz legközelebb eső járdák környékén. Így a legdrágább a Premium Parking, amely az induló- és érkező oldalon a terminál közvetlen közelében fekvő járdákat jelenti. Ezeket – sok más európai repülőtérhez hasonlóan – valójában csak az utasok ki- és beszállítására jelölték ki.

A Terminal Parking (a 2. Terminál előtt középen) egy-két órás várakozásra szolgál. A Business Parkingból buszjárat viszi az utasokat a terminálhoz. A Holiday Plus és a Holiday Parkingot pedig úgy árazták be, hogy egy egyhetes nyaralást figyelembe véve olcsóbb legyen, mint egy oda-vissza utazás taxival a városból a repülőtérre, vagyis megérje a nyaralás idejére a repülőtéren hagyni a kocsit.

Valamennyi parkolót rendszámfelismeréssel és CCTV-kamerákkal szerelték fel, és az eddigi tapasztalatok alapján a ferihegyi parkoló számít az egyik legbiztonságosabbnak Budapesten. Az extra szolgáltatásokat – hasonlóan a diszkont légitársaságok foglalási rendszeréhez – a Budapest Airport honlapján keresztül, on-line is ki lehet választani. (link: http://www.bud.hu/utazas/kozlekedes_es_parkolas/parkolas) A nagy nyári csúcsidőszakban mindenképpen érdemes interneten előre foglalni, mert egyre nagyobb az érdeklődés és már az új helyek is azonnal megteltek.

parkolo02_bent

Mindenkinek, aki nyaralásra készül, azt javaslom, hogy a weben időben foglalja le a parkolót, hiszen most nagyon jó akciókat lehet kifogni, akár több ezer forintot megspórolva a heti parkoláson – hangsúlyozta Manel Moreno, a Budapest Airport közúti kereskedelmi szolgáltatások vezetője. Hozzátette: „rugalmas árpolitikánkkal igyekszünk napról-napra követni az autósok igényeit, a most zajló beruházásokkal pedig sokkal kényelmesebbé tesszük a szolgáltatást. A repülőtér életében korábban még sosem volt ekkora bővítés a parkolóban, csak az idén 40 %-kal növeljük a kapacitásainkat.”

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva