50 ezer budapesti vendégéjszaka futóversenyek miatt

Szerző • 2015-08-06 • Hírek, Közélet 50 ezer budapesti vendégéjszaka futóversenyek miatt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1317

Az őszi Budapest Félmaratonra időarányosan 30, a maratonra 50 százalékkal több versenyző regisztrált július végig, mint tavaly ilyenkor. Tavaly összesen 15 ezer futóturista érkezett a három Run in Budapest – a Telekom Vivicittá, a Wizz Air Budapest Félmaraton és a SPAR Budapest Maraton – versenyre. A vendégek fejenként átlagban 3,4, azaz összesen 50 ezer vendégéjszakát töltöttek el Budapesten – olvasható a Világgazdaságban.

Az idei őszi Budapest Félmaratonra időarányosan 30, a maratonra 50 százalékkal több induló regisztrált július végig, mint tavaly ilyenkor” – mondta a lapnak Kocsis Árpád, a BSI ügyvezetője és versenyigazgatója.

A kimutatások szerint idén a futók és kísérőik várhatóan átlagosan 3,2–3,8 éjszakát töltenek majd a városban, elsősorban három- és négycsillagos hotelekben (mint azt korábban megírtuk, az ötcsillagos hotelek iránt a külföldi vendégek mindössze 10-17 százaléka érdeklődik).
Tovább nőtt az apartmanok aránya a szállások között: 2012 és 2014 között tizenegyről fokozatosan huszonnégy százalékra. Kiderült továbbá, hogy néhány év alatt 2-2,5-szeresére nőtt a kelet-európai résztvevőik száma.

Ebben szerepe lehet annak is, hogy Magyarországon a maraton nevezési díja viszonylag alacsony. Míg Berlinben a regisztrációért 60–120 eurót kell fizetni, addig itthon ennek az összegnek mindössze a 60-80 százalékába kerül ugyanez. Kevésbé jelentékeny, de mindenképp vonzó és szimpatikus az az itthoni, nemzetközi gyakorlattal ellentétes gesztus is, hogy a sportolók az esemény pólóját is megkapják a versenyek után, ez pedig később emlékeztetheti őket arra, hogy visszatérjenek hozzánk.

Forrás: kamaraonline.hu

(Címlapkép: www.overmagazin.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva