56 ország a budapesti asztalitenisz versenyen

Szerző • 2016-01-05 • Hírek, Sport 56 ország a budapesti asztalitenisz versenyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1070

Összesen ötvenhat ország 414 játékosa adta le nevezését az asztaliteniszezők budapesti World Tour-versenyére. A megmérettetést január 20. és 24. között rendezik meg a versenysport és a szabadidős sportélet budapesti fellegvárában, a Tüskecsarnokban.

A magyar szövetség honlapjának híre szerint a sportági nagyhatalom Kínát ugyan csak egy játékos képviseli majd, de nagy nevekben így sem lesz hiány.

Női egyesben két japán szerepel a kiemelési lista elején, a világranglista-4. Fukuhara Aj és a nemzetközi szövetség rangsorában ötödik Isikava Kaszumi. A harmadik kiemelt a szingapúri Feng Tien-vej lesz, a negyedik pedig a mindössze 15 éves Ito Mima, Japánból.

A férfiaknál a portugál Marcos Freitas (világranglista-8.) az első kiemelt, de indul a magyar fővárosban a 2009-es egyéni Európa-bajnok, a dán Michael Maze és a horvátok veterán játékosa, a 46 éves Zoran Primorac is.

A magyarországi versenyen több mint 40 játékos képviseli majd a hazai színeket. A versenynek 70 ezer dollár lesz az összdíjazása.

A Tüskecsarnok tetején összesen 84, egyenként hat méter magas, piramis alakú, üvegből készült „tüskét” helyeztek el, hogy természetes fény jusson az arénába. Innen kapta nevét a létesítmény.

Fotó?: businessinsider.com

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva