600 000 forint büntetést kapott a Hai Nam Pho

Szerző • 2015-10-30 • Hírek, Könnyű 600 000 forint büntetést kapott a Hai Nam Pho bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1042

Alig haladja meg a félmillió forintot az a büntetés, amivel Budapest egyik kedvenc levesezőjét sújtották. A vietnami éttermet még szeptember 11-én kellett azonnali hatállyal bezáratni, amiért többen is kórházba kerültek ételmérgezéssel.

Az Index október közepén megírta, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ismeretlen eredetű húsok, továbbá az alapvető higiénia mellőzése miatt záratta be a Hai Nam Pho-t. A bisztró nem megfelelő működése miatt csaknem 40 ember került kórházba Hepatitis A-val, további kétszázat pedig be kellett oltani a vírus ellen, ami a fertőzött ember székletével kerül a környezetbe.

A betegségnek hosszú lappangási ideje van, a helyszíni vizsgálat ezért nem tudta kimutatni a fertőzést, de mivel a betegek mind ugyanott ettek, egyértelmű volt, hogy ki a felelős.

A Hai Nam Pho-nak most 600 ezer forint élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot kell kifizetnie. A vendéglátó helyiség működésének felfüggesztését október 27-én oldották fel, mert a Nébih a helyszínen megállapította, hogy az étteremnél tanultak a roppant kínos esetből, és már szabályszerűen működik. Két nappal később már hivatalosan is kinyitottak, a régi rajongók legnagyobb örömére.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva