A 18. kerületben adták át a 18. budapesti kormányablakot

Szerző • 2015-12-17 • Hírek, Közélet A 18. kerületben adták át a 18. budapesti kormányablakot bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva4860

Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgárai is korszerű, új kormányablakban intézhetik ügyeiket, miután hivatalosan is megnyitották az Üllői út 445. alatti integrált kormányzati ügyfélszolgálatot. Az akadálymentes, a kerületen belül jó közlekedési csomópontokkal rendelkező XVIII. kerületi kormányablak épp a tizennyolcadik ilyen ügyfélszolgálat a fővárosban.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre új kormányablakában 509 különböző ügytípust intézhetnek el az itt élők, köztük számos olyat, amelyhez a korábbiakban különböző helyszínekre, távolabbi kerületekbe kellett utazniuk. Az új helyszínen, az Üllői út 445. alatt megnyílt, modern, rendezett és esztétikus megjelenésű ügyfélszolgálaton elintézhetők az okmányirodai ügyek – kiváltva a korábban két különböző épületben működő okmányirodát –, valamint többek között a családtámogatásokkal, öregségi nyugdíjjal, vagy a TAJ-kártyával kapcsolatos ügytípusok is.

kormanyablak01_bent

Az új helyszín a közösségi közlekedéssel is könnyebben megközelíthető, mint a korábbi okmányirodai ügyfélszolgálatok. A kerület új kormányablakát Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Palich Etelka, területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkár, Kucsák László, a kerület országgyűlési képviselője, Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere, és dr. György István, Budapest főváros kormánymegbízottja adták át.

kormvarga_bent

A közszolgálatban dolgozni egyszerre küldetés, szakmai munka és hivatás. Küldetés, mert nemzetünk és a magyar élet védelmében egyre inkább szükségünk lesz egy erős, nemzeti szemléletű és nemzeti kultúrán alapuló magyar közigazgatásra. Szakmai munka is, hiszen az egységes, integrált intézmény hatékonyabb és egyszerűbb ügyintézést valósít meg, egységes szakmai elvárások alapján. És hivatás, mert a közszolgálat legfőbb jellemzője a segítőkészség, a tisztelet, a kiváló szakmai képzettség és az ügyfél központú szolgálat – fogalmazott Vargha Tamás államtitkár.

kormetelk_bent

Palich Etelka helyettes államtitkár arról beszélt, hogy az állam arca a mögötte lévő szabályozó rendszer működését és a kormányzati célokat végrehajtó tisztviselők munkáját tükrözi. – Azok az állampolgárok, akik belépnek egy ilyen kormányablakba, azt láthatják, hogy a rendszer gyors és hatékony – hangsúlyozta, s hozzátette: Budapesten a tervek szerint több mint harminc kormányablak áll majd az állampolgárok rendelkezésére, ebből ma a tizennyolcadikat nyitjuk meg.

kormgyörgy_bent

Dr. György István kormánymegbízott köszöntőjében említette azt a törekvést is, miszerint az egyablakos ügyintézés mellett az elektronikusan intézhető ügytípusok számának bővítése is a kormány célja. Az online ügyintézési módszer elterjedésével, a személyesen megjelenő ügyfeleknek is kevesebbet kell várakozniuk majd kormányablakokban. A kormánymegbízott megköszönte a területi közigazgatásért felelős államtitkárság támogatását és a kormányablakokban dolgozók egész éves helytállását.

kormkucsak_bent

Kucsák László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője elmondta, hogy az összesen mintegy 100.000 lakosú kerület lakóinak életét nagymértékben megkönnyíti, hogy egy korszerű és gyors ügyintézést jelentő közigazgatási egység költözött a most átadott, jól megközelíthető Üllői úti épületbe.

kormughy_bent

Öt évvel ezelőtt, 2010-ben elhatároztuk, hogy családias, szolgáltató, lakóbarát kerületet szeretnénk, és ezen célok megvalósulásáért sokat fogunk dolgozni. Ennek elengedhetetlen része a folyamatos infrastrukturális fejlesztés, a közösségi terek, a zöld- és a lakóövezetek felújítása, újak létesítése, de ugyanilyen alappillérek azon igények kielégítése is, hogy a polgárok a nekik járó szociális, egészségügyi és egyéb társadalmi szolgáltatásokhoz magas színvonalon, gördülékeny, pontos, udvarias ügyintézés mentén jussanak hozzá – mondta Ughy Attila polgármester.

kormanyablak02_bent

Ezért is öröm számomra, ha egy iskola, rendelő korszerűsítése vagy éppen a megújult Kossuth tér átadása után egy olyan szolgáltató hivatali központ avatásán vehetek részt, amely precízen illeszkedik ehhez a fejlesztési irányvonalhoz – folytatta.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva