A 18. kerületben Tigriseket nevelnek!

Szerző • 2014-06-11 • Egyéb, Könnyű, Programok, SportHozzászólások (0)2411

Tudta, hogy a 18. kerületben vannak Tigrisek? Sőt…érmekre is vadásznak?! No meg elkötelezetten küzdenek, nevelnek, segítenek és példát mutatnak.

Mert a Tigrisek alapvetően ilyenek…főleg, ha mindezt egy olyan műhelyben teszik, ahol az alapvető tan az Udvariasság, a Becsületesség, az Állhatatosság, az Önuralom, és a Rettenthetetlen küzdőszellem. Kalandozzon velünk ön is a kiváló test- és személyiség fejlesztő Taekwondo, és a 10. születésnapját ünnepelt Budapesti Tigrisek SE titkainak felfedezésében

DSC00888

A Tigrisek vezetője Pataki Krisztián 4. danos Nemzetközi Instruktor, többszörös Taekwon-do és Kick Boksz Európa bajnok. A Taekwon-do Világkupán Brightonban, úgy szerzett aranyérmet a -68kg-osok küzdelmében, formagyakorlatban, és tradicionális küzdelem versenyszámban is, hogy elnyerte a legeredményesebb felnőtt férfi versenyző címet.

„Amit a cél elérésével kapunk közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük. Az életed végtelenül leegyszerűsödik, ha kéred és elfogadod a segítséget hozzá.” – vallja a Pataki Krisztián, aki a 2007-es év kanadai sikerét megismételve  2013-ban újra világbajnoki bronzérmet is szerzett, és Benidormban újra a dobogó harmadik fokán állhatott.

eb2010

Érmek, eredmények, jobb emberek

A tanítványok sorra hozzák az érmeket, kupákat a hazai és nemzetközi versenyekről.  Számos világverseny helyezett és Európa-bajnok került már ki a mester kezei alól, a 18. kerületi harcművész műhelyből. Jelenleg 80 fő gyakorolja az ITF Taekwon-dót – egészen négyéves kortól – amely kiválóan fejleszti a mozgáskoordinációt, erőnlétet, kitartást.

A Taekwon-do szószerinti jelentése: A lábbal és kézzel való küzdelem művészete, így a hangsúly a lábtechnikák alkalmazásán van. Rengeteg rúgás fajtát használnak, olyanokat is, amelyek más harcművészetekben nem ismeretesek. Ez a viszonylag új, modern harcművészet, amely mivel dinamikus, fejlődőképes stílus, ezért folyamatosan változik.

DSC00861

Bárki lehet Tigris! A rászoruló és a fogyatékkal élő is kap esélyt!

Az egyesület 7 helyen tart edzéseket, amelyből 4 helyszínen óvodások és alsó tagozatos általános iskolások ismerkednek meg a harcművészet szépségével és történelmével. Találkozhatnak továbbá a meditációval (figyelem összpontosítása, megosztása), amely a sportban és a tanulásban, az élet egyéb területein is hasznosítható. Az egyesület nyitott, nemcsak az ép, hanem a fogyatékkal élők sportoltatására is, akiknek integrált foglalkozásokkal segítenek.

„Olyan egészséges, sportban eredményes fiatalokat szeretnénk nevelni, akikre büszkék lehetnek a barátaik, családjuk, pedagógusaik, és a kerület minden lakója! Eddig is ilyen gyerekekkel foglalkoztunk, de ők anyagilag, megengedhették maguknak a sport örömét. Most pályázatunkkal lehetőséget biztosítunk a hátrányos helyzetűeknek is. Eddig is adtunk kedvezményeket, de most sokkal több gyermeknek nyílik lehetősége sportolni a programunk keretén belül. Nem csak a jó tanulmányi eredményeket tartjuk fontosnak, hanem a jó magatartást, szorgalmat is. Aki a szabályokat nem képes betartani, legyen bármilyen rászoruló, kikerül a támogatottak listájából.” – tette hozzá a mester.

zaszlo11

A nyertes pályázók egy évig teljesen ingyen sportolhatnak, melynek költségeit az Egyesület átvállalja. Ez éves 84.000.- forintot jelent akár 10 éven át. A pályáztatás folyamatos.

Pályázat letőlthető: http://data.hu/get/7461800/Palyazat_raszorulo_gyermek_sport_tamogatasara.doc

Több helyen is vannak edzések

A Budapesti Tigrisek SE a Kondor Béla Általános iskolában és a Kondor Béla Közösségi házban, valamint az Aziza mozgás stúdióban is megtalálható. Nyáron a Havanna utca 3. szám alatt a kicsiknek tartott edzések H-SZ-P napokon 17.00 és 18.00 óra között, míg a nagyoknak 18.00 órától elérhetőek. A küzdelmi edzések továbbra is a Kondor Béla Általános iskola tornatermében zajlanak.

2edzes-131

Az egyesület  a „Lendületbe hozzuk!” lakossági program keretén belül ingyenes önvédelmi oktatást és jógát is tart felnőtteknek.

További információ található a honlapjukon: www.tigrisek.hu

Pataki Krisztián: 06/70-941-5992

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva