A 2. Magyar Filmhét a fiatal tehetségek alkotásaival indít

Szerző • 2016-02-26 • Hírek, Programok A 2. Magyar Filmhét a fiatal tehetségek alkotásaival indít bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva868

A 2. Magyar Filmhét első napján (március 1.) számos felsőoktatási intézmény mutatkozik be a XII. kerületi Cinema City MOM Park mozi hat termében. A diákok filmjeit is meg lehet nézni a termekben, a nap végén pedig pódiumbeszélgetés lesz Röhrig Gézával, a Saul fia című film főszereplőjével. A teljes program már nyilvános, a jegyeket elővételben már kaphatók.

A diákok filmjei mellett maguk az intézmények, a SZFE, a MOME és a Metropolitan képviselői is bemutatkoznak majd a rendezvényen. Ha van olyan középiskolás diák, akinek megfordult a fejében, hogy művészeti képzésben szeretne részt venni a jövőben, akkor jobb helyet nem is találhatna arra, hogy megismerkedjen a szakma legismertebb felsőoktatási intézményeivel.

A felsőoktatási intézmények bemutatkozása mellett olyan filmeket vetítenek március elsején, amelyek az elmúlt évben nagy sikert arattak a fiatalok körében. Ilyen például Reisz Gábor első filmje, a „Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan”, vagy Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmje, a számos nemzetközi fesztiválon hatalmas sikerrel szerepelt „Liza a Rókatündér”.

A nap zárásaként 19 órától a Cinema City Mom Park előterében pódiumbeszélgetés során találkozhat a közönség az egykor betiltott Huckleberry punkegyüttes alapítójával és frontemberével, Röhrig Gézával. Akkorra már kiderül, a Saul fia Cannes-i Nagydíj és a Golden Globe után elviszi-e az Oscar-díjat is.

Visszatérve az alkotásokhoz: március 1. és 6. között összesen hat kategóriában 270 film versenyez majd a Magyar Filmdíjért.

A www.filmhet.hu-n, illetve a www.cinemacity.hu-n lehet tájékozódni a teljes programról, és a jegyárak alakulásáról.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva