A 21. évadját kezdte meg a Lőrinci Színpad

Szerző • 2015-10-20 • Hírek, Közélet A 21. évadját kezdte meg a Lőrinci Színpad bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1157

A Lőrinci Színpad a János vitéz című előadással kezdte meg a 21. évadját a Rózsa Művelődési Házban, decemberben a Kislány és az angyal, márciusban a Ludas Matyi című előadást láthatják majd a gyerekek.

A csimoták türelmetlenül várták, hogy megkezdődjön az előadás, tapsoltak, ritmusosan egyszerre mondták: „Kezdődjön, kezdődjön…”

Tunyogi István, a Lőrinci Színpad igazgatója egy kis türelemet kért a gyermekseregtől, és megnyugtatta őket arról, hogy időben fel fog menni a függöny.

lorinciszin01_bent

A Lőrinci Színpad az elmúlt húsz évben több mint hetven mesét állított színpadra, amelyeket főként klasszikus magyar és más népmesékből válogattak az öt–tíz éves korosztálynak. Megalakulásuk óta a Rózsa Művelődési Ház ad otthont az előadásaiknak, amelyeket az önkormányzat anyagi támogatásával hoznak létre.

lorinciszin02_bent

Itt születtem 1945-ben, a mai XVIII. kerületben – mondta Tunyogi István. – Amikor megszűnt az Arany János Gyermekszínház, honvágyat éreztem a vidéki társulatoknál eltöltött évtizedek után, hogy visszatérjek a szülőhelyemre, Pestszentlőrincre, gyermekszínházat létrehozni. Azt gondoltam, hogy jó lenne, ha a gyerekek életéből nem maradnának ki a színházi élmények. Ezért felkerestem a kerületi óvodákat, iskolákat, hogy felmérjem az igényeket. Így hoztuk létre 1995-ben a Lőrinci Színpadot, amely azóta is évadonként három bérletes előadást tart.

A gyerekek a János vitéz után decemberben a Kislány és az angyal, márciusban a Ludas Matyi című előadást láthatják. A 2015/16-os évad megnyitóján Tunyogi István után Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte a gyerekeket.

lorinciszin02_bent

Nagyon fontosnak tartjuk azt a tevékenységet, amit a Lőrinci Színpad igazgatója végez immár húsz éve Pestszentlőrincen. Azt, hogy a gyerekek nemcsak tanórákon találkozhatnak az irodalmi művekkel, hanem színházi előadásokon is – mondta az alpolgármester. – Mint ahogy Tunyogi István említette, az előadásoknak közösségteremtő, összekovácsoló ereje is van azzal, hogy a gyerekek együtt részesülnek maradandó színházi élményben.

Az alpolgármester beszámolt arról is, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat a korábbi 3 millióról 4 millió forintra emelte a Lőrinci Színpad támogatását.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva