A 7. kerület Európa hipsztereinek egyik kedvenc helye

Szerző • 2015-11-07 • Hírek, Könnyű A 7. kerület Európa hipsztereinek egyik kedvenc helye bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva948

A Global Trend Report friss kutatása során kiderült, hogy a külföldi hipszterek egyenesen imádják Budapest hetedik kerületét. Fővárosunk közkedvelt része a top10-es lista előkelő, harmadik helyén landolt, megelőzve ezzel többek között Amszterdamot és Madridot is.

A tíz legkedveltebb hely, népszerűségi sorrendben:
Dalston – London
Kreuzberg – Berlin
VII. kerület -Budapest
Sodermalm – Stockholm
Norrebro – Copenhagen
Gracia – Barcelona
Malasana – Madrid
Noord – Amsterdam
Miera iela – Riga
Kalamaja – Tallinn

De kik azok a hipszterek?

Az angol hipster kifejezés az 1940-es években honosodott meg Amerikában, akkor még a jazzklubok közönségét hívták így. A fogalom a mai modern világban már egészen mást jelent. A Time magazin szerint az a hipszter, aki mindenáron azt sugallja, hogy semmivel sem törődik, és pontosan e miatt tekintjük őket véleményformálóknak.

Hipster_benr

A tipikus hipszter a kultúra szinte minden szegmensét ismeri, és képes hosszasan elbeszélgetni a celebek mindennapjairól, de Nietzsche filozófiájáról is. Jövőjüket a kreatív szakmák valamelyikében képzelik el, ha nem már most is ott dolgoznak.

A top10-es lista alapján úgy tűnik, a hetedik kerület a hipszterek fellegvára, amit csak London Dalston-, és Berlin Kreuzerg negyede előzött meg.

Fotó: http://budapesttimes.hu/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva