A bajnokság elején a SZAC

Szerző • 2014-09-14 • Egyéb A bajnokság elején a SZAC bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva971

Az 1908 SZAC KSE csapata a hétvégén rugaszkodik neki a 2014/2015-ös szezon 4. mérkőzésének. A kezdés jól sikerült, de rögtön a második és a harmadik meccsét is elveszítette a csapat. Maráczy János beszélt nekünk a jelen helyzetről és a távolabbi célokról.

4788_0

Mik a tervek az idei bajnokságra?

A bennmaradás mindenképpen az alap célnak tekinthető. Egyébként nem fogalmaztunk meg konkrétumokat, de szeretném, ha meg tudnánk ragadni az erős középosztályban.

Hogyan sikerült a nyári alapozás?

Szerintem jól sikerült. Nem voltak nagy változásaink, hiszen senki sem távozott a klubtól, mindenki maradt a csapatban. Kevesebbet foglalkoztunk a futással, így inkább a labdás gyakorlatokra és a technikára fektettük a hangsúlyt. Egyébként nagyon sok edzőmérkőzést játszottunk.

4787_0

Mit szólt a sorsoláshoz?

A Csillaghegy elleni első mérkőzésünk is alakulhatott volna máshogyan, ha az előző évekből indulunk ki, ugyanis először vertük meg őket. A sorsolás számunkra nem volt a legkedvezőbb, hiszen rögtön a második mérkőzésünket az INTER CDF SE ellen játszottuk, ahol szinte az összes játékos osztályokkal feljebbi tudással bír. Úgy érzem mégis tisztességesen helyt álltunk ellenük. Harmadikként pedig az ASR Gázgyár-hoz látogattunk, ahol egy rendkívül kemény mérkőzésen kaptunk ki.

Hogyan tovább?

Sajnos vannak sérüléseink, de én ennek ellenére azt mondom, hogy alapvetően nincsenek gondok a csapatnál. Nagyon remélem, hogy ez a két vereség nem szegi kedvét a srácoknak és menetelhetünk tovább. Kiegyensúlyozott, jó játékot kell nyújtani minden meccsen, és akkor nem lesznek gondjaink.

4375_0

Várható további erősítés?

Igen, szeretnék a közeljövőben 4-5 jó játékost is felhozni az utánpótlásból.

Milyen játékrendben játszanak?

4-2-3-1-es játékrendben, ami azt jelenti, hogy támadó felfogásban játszunk, azaz sok passzal és sok labda nélküli mozgással támadunk. Cél, hogy legalább 6 játékos részt tudjon venni 1-1 támadásban, és védekezésben egyaránt. Engem nem érdekel, hogy a részünkről ki rúgja a gólt, a lényeg az önzetlenség. Ha még a kapussal szemben le kell passzolni, akkor igenis passzoljunk, ha gólt akarunk szerezni a csapatnak.

Mi a hosszú távú cél a SZAC-nál?

Nagyon komolyak a céljaink. Öt éven belül szeretnénk az NB3-ban indulni és kiépíteni mellé a hátországot, utánpótlást. Nálunk a gyerekek nem azért vannak, mert kötelező az induláshoz, hanem mert komoly terveink vannak velük kapcsolatban a jövőre nézve is. Jelenleg egy rendkívül jó, Holland szisztéma alapján dolgoznak az utánpótláscsapataink.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva