A biztonságos közlekedésről tanulni kell

Szerző • 2015-04-21 • Hírek, Közlekedés A biztonságos közlekedésről tanulni kell bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1556

Elméleti és gyakorlati közlekedési tudásukról is számot adtak a gyerekek a Csontváry Általános Iskolában rendezett közlekedésbiztonsági napon.

Elméleti és gyakorlati közlekedési tudásukról is számot adtak a gyerekek a Csontváry Általános Iskolában rendezett közlekedésbiztonsági napon. A program célja az volt, hogy az óvodások és kisiskolások játékos formában összefoglalják a balesetmentes közlekedésről korábban tanultakat. Ebben tanáraik, nevelőik mellett segítségükre voltak a XVIII. kerületi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai is.

kozleked04_bent

A rendezvény a „Két kéz, két láb, két keréken, óvodás és általános iskolás balesetmegelőzési nap” nevet viseli, ami egy fővárosi és országos szintű programsorozatot takar, ami a Nemzedékek Biztonságáért Közalapítvány és a BRFK Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottságának jóvoltából jött létre – mondta Szalai Márton rendőr törzsőrmester.

A XVIII. kerületben is mintegy 5 éve rendszeresek a hasonló rendezvények. A gyerekek ilyenkor biciklis KRESZ-pályán gyakorolhatják a biztonságos közlekedést. Természetesen ilyenkor nem maradhat ki a rendőrségi motorkerékpár, a rendőrautó kipróbálása sem, vagy éppen, mint most is, a tűzoltóság egyik autóját is birtokba vehetik a gyerekek.

kozleked03_bent

A közlekedési ismeretek elsajátítását minél kisebb korban érdemes elkezdeni. Szalai Márton szerint óvodásoktól is már elvárható az alap jelzőtáblák, tiltó táblák ismerete.

Az óvodák nevelési programjában benne van a közlekedési ismeretek oktatása. Éppen ezért a mai naphoz négy óvoda gyermekei is csatlakoztak. Az iskolákban pedig környezetismeret órán jelennek meg biciklis és gyalogos közlekedés, valamint a járműveken való viselkedés témakörei. Utóbbira a legegyszerűbb példa, hogy a gyerekeknek természetes legyen a biztonsági öv bekapcsolása.

kozleked02_bent

A balesetmegelőzési napon Lévai István Zoltán alpolgármester a játékos tanulás fontosságát hangsúlyozta.

A biztonságos közlekedés megtanítása ugyanolyan fontos, mint a bűnmegelőzés. Nagyon örülök, hogy a kerületi rendőrkapitányság aktívan szervezi az ilyen, és ehhez hasonló programokat. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek idejekorán megtanulják, hogyan kell az utcán, a közlekedésben viselkedni, hiszen az óvódás, majd a kisiskolás kor után eljön az az idő, amikor már nem a szülőkkel, hanem egyedül mennek iskolába, vagy játszanak, bicikliznek, és ezáltal közlekednek az utcán.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva