A Boney M. Lőrincen? Hát, ja!

Szerző • 2019-08-08 • Hírek, Könnyű A Boney M. Lőrincen? Hát, ja! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva642

A Bókay-kertbe költözött át az ötödik születésnapját ünneplő Kézműves Sörfesztivál augusztus 3–4-én. Az áttelepülés hasznos volt, hiszen a rendezvénynek 2015 augusztusa óta helyet adó Kossuth tér egészen biztosan szűkösnek bizonyult volna most. Az érdeklődés egyik oka a Boney M. fellépése volt – írta cikkében a bp18.hu.

A Boney M. Lőrincen? Ez biztos valami beugratás – mondta okoskodva több ismerősöm is, amikor a nyár közepén tudomást szereztünk arról, hogy idén a kétnaposra tervezett Kézműves Sörfesztivál legnagyobb sztárja az eurodisco egyik legsikeresebb csapata, a Boney M. lesz. A helyszínen, néhány perccel a koncert előtt, már ilyen megjegyzéseket hallottam: – Végül is, amikor megtudtam, hogy ez tényleg egy élő zenekar lesz eredeti tagokkal, elkezdett érdekelni.

Élőben játszottak

A kételyeket igyekezett eloszlatni Ughy Attila polgármester is, amikor a kezdés előtt nagyon röviden köszöntötte a közönséget és a fellépőket:
Tudják, miért tartott ennyi ideig a soundcheck, vagyis az úgynevezett beállás? – tette fel a szónoki kérdést. – Mert sokan azt hitték, egy playback zenekar lép színpadra. Most mindenki láthatja, hogy nem így van. Nagyon jó szórakozást kívánok mindenkinek!
A Boney M. sikere valóban meggyőzött mindenkit. De haladjunk sorjában…

Retró és új hullám

A sörfesztivál mint új rendezvény – Galgóczy Zoltán alpolgármester ötlete alapján – 2015-ben indult az önkormányzat támogatásával, és bár a középpontban a hazai kézműves, úgynevezett újhullámos sörök álltak, akkor még egy fontos elem fókuszba került: a retroprogram. Aki ott volt, emlékszik: a közönséget Dévényi Tibi bácsi szórakoztatta, és a többi előadó is a nyolcvanas–kilencvenes évek fordulójának hangulatát idézte. 2016-ban hasonló szemlélet szerint szerveződött az esemény kulturális kínálata, és közben a fesztivál elvégzett még egy fontos küldetést: hozzájárult ahhoz, hogy a Kossuth tér, amely az elmúlt években több lépcsőben úgy újult meg, hogy közben eredeti ősfás-parkos hangulatát is megőrizte, valódi közösségi térré váljon. A sörfesztivál nyitott utat az ottani szabadtéri rendezvényeknek, így a kerületben ma élőknek már szinte ugyanolyan természetes, hogy a téren történik valami, mint azoknak a fiataloknak, akik a hetvenes–nyolcvanas években a Lőrinci Ifjúsági Park koncertjeire jártak ugyanide.
Pestszentlőrincnek végre igazi városközpontja lett, amely kedvelt közösségi tér is.

Robbant a TNT, Geszti összegzett

A sörfesztivál jubileumhoz érkezett, ezért a szervezők úgy gondolták, az ötödik évfordulót érdemes valami különlegességgel megünnepelni, Ez a különlegesség az volt, hogy rendkívül népszerű előadók léptek színpadra a két nap alatt. A szombati nap sztárja a TNT együttes és a Best of Geszti produkció volt, míg vasárnap a Sub Bass Monster és a Boney M. szórakoztatta a közönséget számos más fellépő mellett. A közönség nem csalódott, remek hangulatú két nap volt, amelynek sikeréhez a jó időjárás is hozzájárult.

A délutáni időszakban a sörfesztivál pontosan azt a képet mutatta, amit egy ilyen eseménynek kell: a Bókay-kert karéjában a napernyők alatt baráti társaságok, családok üldögéltek, hűsöltek, beszélgettek, és a nagy melegre tekintettel a felnőttek óvatosan kóstolgatták a számos pultról kínált söröket.

Ez igazi volt

Az esti nagykoncertek idejére aztán megtelt a nézőtér, vasárnap este már a kiváló élő zenekarral érkező Sub Bass Monster fellépése is élénk érdeklődést váltott ki, de a Boney M. kezdésekor már egy tűt sem lehetett volna leejteni, akkora tömeg gyűlt össze.

A Boney M. együttest 1976-ban egy nyugatnémet producer alapította négy olyan művésszel, akik karibi országokból származtak. A hetvenes–nyolcvanas években nagy sikerrel szerepelő csapat a későbbiekben többször cserélt tagokat, belőlük állt össze az a négyes, amelyet augusztus 4-én a Bókay-kertben láthattunk egy nagyon profi jazz-zenészekből álló zenekar kíséretében. Minden nagy sláger elhangzott.

Nőtt a kínálat

Az évek során számottevően bővült a fesztivál sörkínálata. Már a 2015-ös induláskor törekedtek arra a szervezők, hogy minél több főzde hozza el a termékeit, s az ötlet mostanra érett be: a Nagyszínpad körülötti térben nem csupán bemutatkozó, hanem egymással vetekedő termelők söreit kóstolhatták az érdeklődők. A jubileumi esemény tehát nemcsak megnőtt, hanem közelebb is jutott eredeti céljához: a minőségi sörfogyasztás népszerűsítéséhez a kerületben és a dél-pesti régióban. A megkérdezettek szerint a gyümölcsös sörök, különösen a meggyes ízesítésűek aratták a legnagyobb sikert.

Forrás: bp18.hu/K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva