A Borostyán nyerte a helytörténeti vetélkedőt

Szerző • 2017-12-12 • Hírek, Közélet A Borostyán nyerte a helytörténeti vetélkedőt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva312

A Tomory Lajos Múzeum által szervezett helytörténeti fordulóval zárult a XVIII. kerületi nyugdíjasklubok Ki mit tud? vetélkedősorozata. A programnak a Lőrinci Nagykönyvtár adott helyet. A hét csapat közül a szoros versenyben ezúttal a Borostyán nyert.

A vetélkedőre készülő hét klub – Borostyán, Napraforgó, NYÉVE, Reménység, Életfa, Ezüstfenyő, Somogyi – csapatainak felkészülését november folyamán a Tomory Lajos Múzeum munkatársai tárlatvezetésekkel segítették: a Múzeumsarokban és a Havanna utcai kiállítóhelyen fogadták a nyugdíjas versenyzőket.

A helytörténeti fordulóban kvíz, villámkérdések és térképes feladat mellett a kreativitásukról is tanúbizonyságot tehettek a csapatok. Egy-egy, az életmódhoz kapcsolódó tárgyról kellett egy percen át beszélniük, és idegenvezetéssel is kellett készülniük. A zsűri érdekes és humoros előadásokat hallgathatott meg a terítő alól kihúzott hurkatöltőről, mosódeszkáról, kávédarálóról, szeneslapátról, tányéros mérlegről, faszenes vasalóról és rézüstről. A régi tárgyak, eszközök nem voltak ismeretlenek az előadók számára, akik saját élményeket, tapasztalatokat is beleszőttek tárgybemutatóikba. Az idegenvezetés szintén lehetőséget adott a személyes megközelítésre, a kedvenc és fontos helyszínek, épületek, történetek megidézésére. Néhány csapat képes „vezetőfüzetet” is összeállított, és voltak, akik egy elképzelt szituációba helyezve adták elő mondandójukat.

A csapatok alaposan felkészültek, mindennek utánanéztek, így a verseny mindvégig szoros volt, csupán néhány pontos különbségek alakultak ki. A helytörténeti fordulót végül a Borostyán csapat nyerte meg.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva