A csajok is rúgják a bőrt – csatlakozzon!

Szerző • 2014-07-02 • Sport A csajok is rúgják a bőrt – csatlakozzon! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva4199

Sokan mondják, hogy a futball csak a férfiak játéka lehet! Bár egyre több nő kezd hódolni a világ egyik legnépszerűbb labdajátékának – és nem is eredménytelenül… – mégis a gyengébbik nem képviselői folyamatos előítéletekkel találkoznak.  De ők nem csak a negatív attitűdök ellen, hanem a focipályán is bizonyítják, bizony nem kell őket félteni, ha harcról és elszántságról van szó.

A XVIII. kerület első női futballcsapata idén alakult meg az 1908 SZAC SE égisze alatt. Az egyesület már rég óta gondolkodott egy női csapat felállításán, és ezen céljaikat az is megerősítette, hogy az MLSZ láthatóan szorgalmazza a női futball fellendítését az országban.

Female football fan

Az 1908 SZAC SE női labdarúgó szakosztálya jelenleg hét fővel kezdett, de folyamatosan várják a focizni váró hölgyeket, lelkes lányokat. Horváth Bence edző szerint mindent a lelkes lányok indítottak el, akik minden áron le akartak jönni focizni. Aztán össze jött a hét fő a Pogány Frigyes szakközépiskolából, és elindulhatott a szakosztály.

„Szeretnénk tágabb körben népszerűsíteni a női futballt, így rövidtávú cél a nagypályás női csapat elindítása. Jelenleg heti három edzéssel készülünk, de később igény szerint ez nőni fog. Inkább fizikálisan más az edzése a lányoknak, de a teljesen kezdőkkel az U7-U9-es focisták szintjén kezdünk foglalkozni” – nyilatkozta az edző a TV18-nak adott interjújában.

Garamvölgyi Barbara csapatkapitány szerint egyáltalán nem csak a férfiak sportja a labdarúgás, és szerinte a lányok, ha ügyesek, ugyanúgy tudnak focizni, mint a fiúk.

A nővérem által ismerkedtem meg a labdarúgással, aki 8 éves kora óta futballozik, így általa én is kipróbáltam. Nekem nagyon tetszik és szeretem. Két évig csak a fiúkkal együtt és a nővérem barátaival játszottam, de most már megvan a lánycsapatunk. Cél minimum egy bajnoki helyezés, és aztán egyre csak magasabbra…”

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva