A cselgáncs-vb megnyitóját Putyin Orbánnal nézte Budapesten

Szerző • 2017-08-28 • Hírek, Közélet A cselgáncs-vb megnyitóját Putyin Orbánnal nézte Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva363

Lezajlott a cselgáncs-vb megnyitója a Papp László Sportarénában, melyen csaknem 130 ország több mint 700 sportolója vesz részt. Soha nem volt még felnőtt cselgáncs-vb hazánkban, így a vizes világbajnokság után ez már a második rangos nemzetközi sportesemény idén Budapesten. Vlagyimir Putyin orosz elnök repülőgépe délután landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, onnan pedig nem sokkal megérkezett a Papp László Sportarénába, ahol többek között Orbán Viktorral is találkozott.

A műsor részeként Al Bano olasz énekes előadta a Nemzetközi Judo Szövetség himnuszát, majd mintegy húszperces koncertet adott. Ezt követte a részt vevő 140 ország zászlójának behozatala, majd a vb kabalafigurája, Judogi köszöntötte a nézőket.

A zenés-táncos ünnepi műsorban íjászok, kopjások, huszárok és csikósok mellett Molnár Levente operaénekes is színre lépett. Marius Vizer, az IJF vezetője ugyancsak köszönetet mondott a kormánytámogatásért, majd megnyitotta a sportág első magyarországi világbajnokságát.

A megnyitón jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök mellett, a nemzetközi dzsúdó szövetség elnöke, valamint a mongol elnök – a világbajnokságra a magyar fővárosba érkezik Vlagyimir Putyin is. Az orosz elnök a Nemzetközi Dzsúdó Szövetség tiszteletbeli elnökeként látogat a rendezvényre.

Budapest, 2017. augusztus 28.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnöke (b3) érkezik a budapesti cselgáncs-világbajnokságra Orbán Viktor miniszterelnök (b5) társaságában a Papp László Budapest Sportarénában 2017. augusztus 28-án.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

Orbán Viktor a megnyitó napján, illetve a következő napokban megbeszélést folytat valamennyi sport- és állami vezetővel, aki a világbajnokság kapcsán Magyarországra utazik, így Marius Vizerrel, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnökével, Vlagyimir Putyinnal, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség tiszteletbeli elnökével, Oroszország elnökével, Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével és Kaltma Battulgával, a mongol cselgáncsszövetség elnökével, Mongólia államfőjével – közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Így érkezett meg Putyin Budapestre

Az orosz elnök fél négy körül érkezett meg a repülőtérre, ahol Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter fogadta. Az orosz elnök a Nemzetközi Dzsúdó Szövetség tiszteletbeli elnökeként látogat el a rendezvényre.

Budapest, 2017. augusztus 28.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt (k) a Liszt Ferenc-repülõtéren 2017. augusztus 28-án. Vlagyimir Putyin a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnökeként érkezett a budapesti cselgáncs-világbajnokságra.
MTI Fotó: KKM / Kovács Márton

Az orosz elnök 16 óra körül érkezett meg a Sportarénához. Putyin konvoja nagyjából ötven autóból állt, legalább 15 motoros rendőr, és két helikopter is kísérte. Az Arénában elsők között találkozott Orbán Viktorral.

MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva