A csillagos eget hozták le a Csemete ovisoknak

Szerző • 2019-09-03 • Hírek, Közélet A csillagos eget hozták le a Csemete ovisoknak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva519

Ismét egy gyermekintézmény, a Csemete óvoda lett gazdagabb új játszóeszközzel augusztus 27-én az önkormányzat óvodai játszóeszköz-fejlesztési programjának köszönhetően – olvastuk a bp18.hu-n.

A csillagos eget hozták le az ovisoknak a földre és ezt az átadó ünnepség alkalmával birtokukba is vehették a gyerekek a Csemete Óvodában. Az intézmény kertjében egy olyan színes járófelületet képeztek ki a kivitelezők, amely a naprendszer egyes elemeit, a Napot, a Földet, a Holdat, a Szaturnuszt és ezen túl más bolygókat és üstökösöket ábrázolnak. Ezek az elemek kiemelkednek a földfelületből, így kikerülhetetlen játéklehetőséget nyújtanak a gyerekeknek úgy, hogy közben a naprendszerrel is ismerkedhetnek.

Az átadó ünnepségen Ughy Attila az új játékos járófelületre utalva hangsúlyozta, hogy nem lehet elég korán elkezdeni az ismerkedést a körülöttünk levő világgal. A polgármester szerint jó tanulást jelenthet akár végig mászva, vagy végig sétálva felfedezni, hogy vajon melyik milyen távolságra lehet egymástól.

Ennek az ismerkedésnek az egyik játékos formája ez a helyszín, ahol a Naptól a Szaturnuszig „utazhatnak” a stilizált kis gömbök segítségével a gyerekek. Ráeszmélhetnek, hogy az a Föld, amelyen mi élünk, mennyire pici a bennünket körülvevő hatalmas világegyetemhez képest – mondta Ughy Attila.

Galgóczy Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a Csemete óvoda az egyik legjobb példa az óvodapedagógusok kreativitására. A területért felelős alpolgármester hozzátette: minden négyzetcentit kihasználnak az udvaron a gyerekek érdekében, így láthatók itt dinoszaurusz lábnyomok és stilizált vázak, kalózhajó, valamint különböző csúszdák és mászókák, illetve ovifoci pálya is.

A most átadott új játszóterülettel nem áll meg a fejlesztés a Csemete óvodában, ahol hamarosan elkezdődik egy újabb fejlesztés, hiszen megérett a kazán a cserére, valamint a vizesblokk felújítását is elkezdik a közeljövőben – jelentette be Galgóczy Zoltán Szent Imre-kertváros képviselőjeként.

A gyerekek ezt követően nem csak a vízszintes felületen játszhattak a bolygók környezetében, hanem az óvoda falán elhelyezett mágnestáblán is tanulmányozhatták az égi jelenségeket, ahol már el is tudták mozdítani egymástól a különböző elemeket.

Forrás: bp18.hu/Bodzay Zoltán

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva