A Demjén-koncert megint elvarázsolt

Szerző • 2018-04-09 • Hírek A Demjén-koncert megint elvarázsolt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva822

Két órás koncerttel varázsolta el ismét a kerületieket Demjén Ferenc (Rózsi) és csapata a Sportkastélyban, ahol ilyen-olyan módon – a színpad előtt ugrálva, az ülő- és állóhelyeken a zenére mozogva, vagy a csarnok küzdőderén vonatozva –, de mindenkit megmozgatott a zene.

A színpadon fellépő zenészek között hallhattuk többek között a kerületben élő Menyhárt János gitárfutamait és szólóit, aki néhány hete, március 15-e alkalmából vehette át az önkormányzat „Művelődésér” díját.

A Demjén-név immár évtizedek óta vonzza a közönséget korosztályoktól függetlenül, ami a tegnapi koncerten is megmutatkozott. Demjén Ferenc eddigi pályafutásán mintegy 800 dalt jegyez, amelyek többségét az egész ország ismeri. Hogy mi ennek a nyitja, arról a Városkép című lapnak a koncert előtt nyilatkozva Rózsi többek között ezt mondta:
Nincs ennek különösebb titka. Talán az lehet a megfejtése, hogy régóta vagyok a színpadon, egészen a műfaj kezdeteitől, s e hosszú időszak alatt sikerült olyan dalokat szereznem, amelyek megérintették érzelmileg és értelmileg is megfogták az embereket.

Demjén Ferencet a díszpolgári címeiről (négy helyen kapta meg) és az állami kitüntetéseiről – mint a Kossuth-díj, vagy a Magyar Köztársasági Érdemrend – is szerényen nyilatkozott.

Minden ilyen elismerés természetesen megtisztelő, de számomra elsősorban azért fontos, mert azt jelzi, hogy odafigyel arra a társadalom, hogy mit csinálok és mivel foglalkozik a szakmának ez a része, amely korábban nem kapta meg ezt a figyelmet. Most megkapja, s ezen nem csak az én elismerésemet értem, hanem más zenésztársaimét is.
A Sportkastélyban tegnap felcsendülő zene tényleg minden korosztályt táncba hívott, a közönségben a gyerekektől kezdve a középkorúakon keresztül a nagyszülőkig mindenki kívülről „fújta a dalt”. Az elhangzó huszonhárom dal közül mindegyik korosztály meghallgathatta a saját zenéjét.

Demjén Ferenc pedig a fogadtatást többszöri ráadással köszönte meg.

Bbp18,hu, Bodzay Zoltán

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva