A Despacito betört a Street Dance táborba is

Szerző • 2017-08-03 • Hírek, Közélet A Despacito betört a Street Dance táborba is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva678

Ezek a kicsik úgy élnek, mint a nagyok – zene, tánc, étterem pincérrel és medencés lazítás. A Városgazda Utánpótlás Akadémia Street Dance tábora egyedi színfolt a nyári napközis palettán. Augusztus 4-én, pénteken a Szent Lőrinc napi kézműves sörfesztiválon adnak ízelítőt tánctudásukból – írta cikkében a varosgazda18.hu.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Utánpótlás Akadémia sporttáborait miért kedvelik a gyermekek, illetve, hogy egyre többen jelentkeznek rájuk. Idén nyolc sportágban szervezett táborokat a Városgazda Utánpótlás Akadémia. Ezek között izgalmas kezdeményezés a Street Dance tábor, ahol a gyermekek mozdulatokat, koreografált utcai táncokat tanulhatnak.

Endresz Zsuzsa, a Street Dance tábor szakmai oktatója elárulta, hogy a tánctáboros gyermekek mindannyian lelkesek, többen közülük az Utánpótlás Akadémia iskolai bemutatkozásain ismerkedtek meg ezzel a műfajjal. A tábor legfiatalabbjai alig hét évesek, ők egyszerre lesik edzés közben a nagyobbak és Zsuzsa mozdulatait is. Zsuzsa viszont mindenki mozdulatára figyel. – A fejlődés a táncban azzal mérhető, hogy mennyi mozdulatsort tudnak megtanulni, és elvégezni egyedül a tanítványok. A tánc mellett egy kis erőnléti edzést is szoktunk tartani a gyermekeknek, de ebben a hőségben ezt most lazábban vesszük. Délelőtt tartunk egy komolyabb táncórát, délután pedig egy kicsit lazábbat. Ilyenkor a táborozók kérésére a Despacito-t is be kell tennünk, és arra is táncolunk, mert ez a nyári sláger mindegyikük nagy kedvence – mesélt az oktatás részleteiről Zsuzsa.

A sporttáborosok étkeztetésére az Utánpótlás Akadémia különböző éttermekkel kötött szerződéseket, a Street Dance résztevők is egy igazán elegáns helyre járnak ebédelni. Nem menza hangulatú az ebéd, és látszik, hogy a gyerekek nagyon élvezik a „menősködést”, miközben a pincérek szervírozzák az ételeket. A menő tábori hétköznapok nem érnek véget az ebéddel, ugyanis utána strandolni, kalandparkozni járnak, illetve egyéb szórakoztató programokon vesznek részt az újabb, délutáni táncedzésük előtt.

Az Akadémia Street Dance csapata augusztus 4-én, pénteken 17.15-től a közönségnek is bemutatja, hogy mit tanultak az elmúlt időszakban. A XVIII kerületi Kossuth Lajos téren megrendezendő fesztiválon a sörökön és street food-on kívül rengeteg felnőtt és gyermek program várja az érdeklődőket három napon keresztül.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva