A ferihegyi gyorsforgalmi nem lesz gyorsforgalmi többé

Szerző • 2016-11-30 • Hírek, Közlekedés A ferihegyi gyorsforgalmi nem lesz gyorsforgalmi többé bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva770

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető úton – amelyet ferihegyi gyorsforgalminak is szoktunk nevezni –20 kilométer per órával csökkentik a sebességhatárt – adta hírül a Budapest Közút. A változtatás december 2-től lép életbe, így attól a pénteki naptól fogva már nem nevezhetjük többé gyorsforgalminak az utat, mert egyáltalán nem lesz gyorsabb az átlagosnál.

A repülőtérre vezető úton eddig 90 kilométer per órával lehetett száguldozni, de ennek hamarosan vége. A Budapest Közút Zrt. szerint sokan nem használták ki ezt a sebességhatárt, emiatt sok volt az előzés, ami viszont balesetveszélyes azon az útszakaszon.

A társaság azt reméli, hogy az intézkedés hatására a balesetek száma és az esetlegesen előforduló balesetek súlyossága is csökkenhet, a forgalom pedig egyenletes lesz.

Való igaz, hogy a gyorsforgalmi úton temérdek baleset történik, és azt is tudjuk, hogy a balesetek a többsége a nagy sebesség miatt történik, ezért remélhetőleg hamarosan érezhetjük az intézkedés gyakorlati hasznát.

A Budapest Közút közleményéből az is kiderült, hogy az üzemanyagtöltő állomásnál lévő magasságkorlátozó kapu előtt a belváros irányú forgalom számára egy rövid szakaszon elbontják a szalagkorlátot a gyorsforgalmi út és a Gyömrői út centrum irányú úttestje között.

Ennek az lesz a pozitív hatása, hogy aki véletlenül átlépi a magasságkorlátozást, még időben, azelőtt elhagyhatja a gyorsforgalmi utat, mielőtt megtörténhetne a baj.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva