A figyelmesség elégedettséget szül

Szerző • 2014-08-20 • Csatornázás, Hírek A figyelmesség elégedettséget szül bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva966

Az idő múlásával a kerület egyre több háztartásához ér el a fővárosi csatornázási projekt. A kivitelező cégek munkatársai utcáról utcára haladva fektetik le a csöveket.

Az idő múlásával a kerület egyre több háztartásához ér el a fővárosi csatornázási projekt. A kivitelező cégek munkatársai utcáról utcára haladva fektetik le a csöveket. Egy ilyen horderejű programban különösen fontos, hogy a csatornázást végzők és a lakosság között jó kapcsolat alakuljon ki, mert ez megkönnyíti az építkezéssel járó kényelmetlenségek elviselését.

Nincs ez másképp a Bókay-telepen sem, ahova megérkezve még az út- és csatornaépítésben járatlan embernek is első ránézésre feltűnik a már elkészült szakaszok fölötti úttest járhatósága, illetve az éppen építési övezetnek számító utcákban a munkakörülményekhez képest a lehető legnagyobb rend.

Eltűnik a szippantó

– Teljes mértékben elégedettek voltunk az utcánkban dolgozókkal. A munkájukkal és a viselkedésükkel is – nyilatkozta a Delfin utcában élő Kontra Péter. – Mindennap rendet hagytak maguk után, a munkavezetőjük naponta jött, egyrészt ellenőrizni, másrészt velünk, az itt élőkkel beszélgetni, hogy minden rendben van-e, nincs-e valamilyen kérésünk, panaszunk. A munkások is készségesek voltak, segítettek például a szemétszállítás napján a kukát kitenni, visszahozni, és arra is figyeltek, hogy az autókkal ki tudjunk állni.
A kertvárosi övezethez tartozó Bókay-telepen élők többnyire tősgyökeres pestszentlőrinciek, sokan a szülőktől, nagyszülőktől megörökölt házban élnek, így évtizedes tapasztalatuk van a csatorna nélküli életmódban.

Minden észrevételt várnak a kivitelezők és az önkormányzat
Annak érdekében, hogy a csatornázás a lehető legkevesebb kényelmetlenséget okozza a lakosságnak, fontos az érintettek folyamatos visszajelzése is. Az önkormányzat és a kivitelező cégek képviselői továbbra is várják a lakosok észrevételeit, kérdéseit a munkálatokkal kapcsolatban. A lakók az önkormányzat ügyfélszolgálatán kívül közvetlenül fordulhatnak a kivitelezők munkatársaihoz is: a Penta Kft. kivitelezésében készülő utcákkal kapcsolatban Fucskó László építésvezetőhöz (06-30-221-3879) vagy Vitányi Attila művezetőhöz (06-30-418-9450), a Sade Magyarország Kft. munkaterületeivel kapcsolatban Piukovics Antalhoz (06-30-513-4926).

– Biztosak vagyunk abban, hogy kényelmesebb lesz az életünk, mert eltűnik a szippantós kocsi, nem kell egyeztetni, hogy itthon legyünk, amikor jön, és megszűnik majd a sokszor tapasztalt időrabló várakozás, hogy mikor ér végre ide – tette hozzá Kontra Péter.

Megtérülő befektetés

Damacsek Edit háza nem az utcafronton, hanem a telek hátsó részén helyezkedik el, így a kerítésen belüli kiépítés számára jelentős összegbe kerül, mégis örül és bízik a befektetés megtérülésében.
– A kertben az önkormányzat támogatásának köszönhetően ingyen kiépítették a csatlakozási pontot a kivitelező Sade cég munkatársai. A házig 47 méter vezetéket kell lefektetni, erre már szerződtünk egy céggel, s reméljük, hogy az ősz folyamán meg is csinálják. Igaz, hogy pár százezer forintba belekerül, hogy csatornánk legyen, de bízom abban, hogy egy éven belül megtérül ez az összeg – mondta Damacsek Edit, kiemelve, hogy az emésztő és a szippantás megszűnésével egészségesebb is lesz a lakókörnyezet.

Ellenőrzött cégek

Ami az ingatlantulajdonosokra tartozó házi rákötést illeti, a Cziffra György utcában élő 80 éves Szilaj Gyula bácsi a hozzá hasonló idősekre gondolva figyelmeztetett, hogy a kerten belüli munkálatokat senki ne bízza ellenőrizetlen személyekre.
– Hozzám is becsöngettek ismeretlenek, és rendkívül kedvező árat ajánlottak. Megígértek mindent, hogy ebbe az összegbe az anyagköltség, a munkadíj is belefér, aztán drágán dolgoztak, és kontármunkát végeztek – mesélte az egykori hivatásos sofőr.
A hasonló esetek elkerülésére leinformált kivitelező cégeket ajánlatos megbízni a munkával. Ezek elérhetőségéről a Budapesti Kereskedelmi és Ipari Kamara XVIII–XIX. Kerületi Szolgáltató Irodájában (1181 Budapest, Üllői út 453. földszint, telefon: 290-2350, mobil: 06-30-289-3029) vagy a 18ker@bkik.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva