A finn mikulással találkoztak a SOFI diákjai

Szerző • 2015-12-07 • Hírek, Közélet A finn mikulással találkoztak a SOFI diákjai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva797

A lappföldi mikulással találkoztak a SOFI tanulói december 3-án a Kondor Béla Közösségi Házban. A csillogó gyermeki szemekhez nem kellett tolmács.

Unalmas! – jegyezte meg egykedvűen egy nagyobb fiú várakozás közben. – Láttunk már beöltözve bácsit mikulásnak.

De hozzánk most Finnországból, az igazi lappföldi mikulás érkezik – mondta neki a tanító, mire hirtelen nagy izgalom támadt a teremben. Aztán belépdelt a mikulás oldalán tolmács manójával és melegen üdvözölte a SOFI-s ovisokat és diákokat. A gyerekek egy műsorral köszöntötték a messziről jött vendégeket, sőt még egy finn dalt is megtanultak a kedvükért. Ezt követően hamar kiderült, hogy mindenki egész évben jól viselkedett, így végeláthatatlan sor kezdett kígyózni a mikulás előtt, aki szerencsére olyan hatalmas puttonnyal érkezett, hogy a végén mindenkinek jutott belőle ajándék.

Csík Árpádné gyógypedagógus, az Életjel Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy körülbelül 10 évvel ezelőtt már járt náluk Joulupukki, de azóta sajnos nem tudták megszervezni a találkozót.

Az idei rendezvény a DSB Charity alapítványnak (Diplomataházastársak Budapesti Egyesülete) köszönhetően jöhetett létre, ami hosszú évek óta kiemelten támogatja az Életjel Alapítványt, illetve a XVIII. kerületi SOFI tanulóit. Az egyesület nemcsak a szabadidős programok megszervezésében segít, hanem a jótékonysági diplomata vásárokon befolyt összeggel is többek között a SOFI-t támogatja – mondta Csík Árpádné.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva