A Ganztelepért és az Almáskertért

Szerző • 2019-09-15 • Hírek, Közélet A Ganztelepért és az Almáskertért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva559

A kerületnek a 11. választókörzethez tartozó részei már eddig is látványos fejlődésen mentek keresztül, az őszi hónapok azonban további beruházásokat, fejlesztéseket ígérnek. Dámsa József már a negyedik ciklusát tölti önkormányzati képviselőként, és azóta számos eredményt ért el a körzetében. Az utóbbi időszakban, leginkább az elmúlt hónapokban, olyan fejlődés tanúi lehettek az itt élők, amelyről érdemes beszámolni – olvastuk a bp18.hu oldalon

Az Almáskertben a nyáron ért véget a csatornázás, és augusztusban kezdődött el 1900 méternyi földút aszfaltozása, ami októberben fejeződik be. A jelentős megújulás hat utcát, a Szántás, a Boronás, a Termény, a Csőszkunyhó, a Kappel Emília és az Orgonafüzér utcát érintette, illetve érinti.

Az autóközlekedést megkönnyítő beruházások során a biztonságról sem feledkeztek meg: több helyen forgalomcsillapítót, azaz fekvőrendőrt helyeztek el, többet kifejezetten a lakosok kérésére. Szintén a lakók hívták fel a képviselő figyelmét arra, hogy egy-egy forgalmasabb utcában 30 kilométeres sebességkorlátozó táblát helyezzenek ki. Ez meg is történt például az Alacskai úton, az Almáskertben és Ganzkertvárosban.

Örömmel tettünk eleget ezeknek a kéréseknek, hiszen nagyon sok a gyerek a környéken, és az ő biztonságuk mindennél fontosabb! – mondta Dámsa József.

Játszóterek, sportpályák, sakkasztal

S, ha már a legifjabb korosztály szóba került, „nekik” épülnek, szépülnek a játszóterek. Ganzkertvárosban a Halomegyházi közben és a Szent Imre- kertvárosban a Herrich Károly téren szeptember végére készül el az új játszótér, a Kandó téren megújul, illetve bővítik a játszóeszközök állományát.
A kerület vezetése – benne a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat – a sportparkok építését is fontosnak tartja. A Kandó téren a szépülő játszótér szomszédságában, valamint a Herrich Károly és a Hétvezér téren alakítanak ki sportolásra alkalmas parkokat, műfüves pályákat, amelyeket néhány hét múlva adnak át. A Barcika téren október végén lehet majd birtokba venni a kutyafuttatót, s ezzel egy időben a templommal szembeni ligetbe új padokat és egy sakkasztalt helyeznek ki.

„Tartjuk a szavunkat”

Dámsa József arról is örömmel számolt be lapunknak, hogy a körzetében is nagy ívű fejlesztések kezdődtek évekkel ezelőtt: a bölcsődék, óvodák, iskolák felújítása, korszerűsítése, bővítése, valamint a vízelvezetés megoldása, amely tovább folytatódik.

Amit megígértünk, teljesítettük, illetve teljesítjük, azaz tartjuk a szavunkat – szögezte le a képviselő, sorolva az eredményeket: – A körzetben teljes lett a csatornázottság, felújítottuk a Béke teret, az itt lévő orvosi rendelőt. Megújítottuk a Ganztelep útfelületeit, felújítottuk, bővítettük a Kandó Téri Általános Iskolát, s megoldottuk az épületnél a parkolási, átkelési gondokat. Az Alacskai úti lakótelepen kamerarendszert telepítettünk. Felújítottuk a Rudawszky téri játszóteret, a Bambi bölcsődét, korszerűsítettük az Alacskai-lakótelep játszóterét. Biztonságosabbá tettük a gyalogátkelőhelyet az Üllői úton a Kupeczky János és a Dávid Ferenc utcánál.

Tervek és célok

A képviselő arra törekszik, hogy Ganzkertvárosban és a Ganztelepen folytatódjon a térfigyelőkamera-program, az Alacskai úti lakótelepen pedig a zöldterület megújítása és fejlesztése. Egyeztetés alatt áll az Alacskai úti buszjárat létesítése, hogy megkönnyítsék az ott élők közlekedését, ne kelljen annyit gyalogolniuk az otthonukhoz a Nemes és a Királyhágó utcai buszmegállóból. És folytatják a rossz állapotú utcák aszfaltozását.

Az a célom, hogy az általam képviselt részek a legélhetőbb területei legyenek a XVIII. kerületnek, és az itt élők büszkék legyenek a környezetükre. Az élhetőbb környezethez hozzátartozik a beépítettség mérséklése. A Csőszkunyhó utca menti egyik üres területre már folyamatban van a 2008 körül elfogadott négyezres lakószámnak a harmadára csökkentése – mondta végezetül a képviselő, aki szinte éjjel-nappal tartja a kapcsolatot a lakótársaival, hogy a javaslataikat, észrevételeiket minél hamarabb megismerje és a lehető leggyorsabban intézkedhessen.
Rendszeresen járom a körzetet, mert jó látni a fejlődést, és jó hallani a lakók dicsérő szavait.

Forrás: bp18.hu/T.L.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva