A hétvégén leteszteli az önkormányzat a kerület pedagógusait, diákjait

Szerző • 2021-04-12 • Hírek, Közélet A hétvégén leteszteli az önkormányzat a kerület pedagógusait, diákjait bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva121

Annak érdekében, hogy az iskolák ne váljanak esetlegesen szuperterjesztő gócpontokká, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata úgy döntött, hogy az önkormányzat az iskolák nyitását megelőző hétvégén (jelen állapot szerint április 17-18-án) saját költségén leteszteli a kerület valamennyi diákját és pedagógusát – tájékoztatott Facebook-odalán Szaniszló Sándor polgármester és bemutatta a tesztelés folyamatát is.

A tesztelésre három helyszínen:

– a Zsebők Zoltán Szakrendelőben Lőrincen,
– a Pintér Kálmán szakrendelőben Imrén,
– a felnőtt háziorvosi rendelőben, a Kondor Béla sétányon – összesen 18 tesztponton kerül sor.

Felelősséget csak a saját kerületünkért tudunk vállalni, ezért a teszten azok a diákok és pedagógusok vehetnek részt, akik:

  • XVIII. kerületi lakcímmel rendelkeznek
  • A XVIII. kerület valamelyik iskolájának tanulói vagy dolgozói.

Mivel a középiskolák nyitását elhalasztották, ezen a hétvégén csak az általános iskolás korú diákok tesztelésére kerül sor.

Fontos információ, hogy 18 év alattiakat csak szülő jelenlétében lehet tesztelni, ezért arra kérjük Önöket, még a 14 éves nagyfiúkat és nagylányokat se engedjék el egyedül.

A pontos eredményhez elengedhetetlen, hogy a tesztelés előtt 3 órával ne egyenek, ne igyanak és ne mossanak fogat sem.

A torlódás elkerülése érdekében döntött az Önkormányzat arról is, hogy a két napos tesztelés során

szombaton az A-K-ig,
vasárnap az L-ZS-ig
kezdődő családnevű résztvevőket várjuk.

Amennyiben ön szeretné teszteltetni gyermekét, kérjük, hogy 2021. április 15-én éjfélig regisztráljon a tesztelésre! Erre azért van szükség, hogy tudjuk, hány emberre számíthatunk, és a munka szervezésével csökkenteni tudjuk a várható torlódást.

A regisztráció folyamata

Először a következő online kérdőívet kell kitölteni: https://forms.gle/L9R6ghUJRJVUH1fG9 . Ezt követően az adatfelvételi lapot pdfcov_teszt_adatfelvetel.pdf kérjük kinyomtani, kitölteni, amit a tesztelésre magukkal kell hozniuk.

A tesztelés önkéntes, ugyanis nincs jogszabályi alapja annak, hogy kötelezővé tegyük.

Reméljük, hogy az érintettek közül a lehető legtöbben élnek a lehetőséggel, és 19-én úgy tudnak nyitni az intézményeink, hogy teszttel igazoltan fertőzésmentes diákok és dolgozók lépik át a kaput.

A tesztelés eredménye természetesen nem örökérvényű, ezért továbbra is arra kérünk mindenkit, vigyázzanak egymásra, tartsák be az előírásokat, hordjanak maszkot, és figyeljenek a biztonságos távolságtartásra.

Természetesen továbbra is nagyon fontos, hogy aki még nem tette, regisztráljon az oltásra, és oltassa be magát.

Kell az oltás, hogy visszakapjuk a régi életünket!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva