A honvédség segített a Somogyi szociális szolgálat épületének fertőtlenítésében

Szerző • 2020-06-02 • Hírek, Közélet A honvédség segített a Somogyi szociális szolgálat épületének fertőtlenítésében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva290

A járványügyi veszélyhelyzet második hónapjában a XVIII. kerületi önkormányzat elfogadta a Magyar Honvédség megelőző fertőtlenítésről szóló felajánlását, amelyet a Somogyi László Szociális Szolgálat gondozóházában örömmel fogadtak – írta cikkében a bp18.hu.

A magunk élményeiből is tudhatjuk, hogy eddig soha nem tapasztalt, különös körülményeket teremt a járvány. A személyes kapcsolatok, a társasági élet örömeitől is meg vagyunk fosztva azzal, hogy csupán a legszükségesebb esetekben tanácsos kimozdulni otthonról, s nem találkozunk idősebb családtagjainkkal és barátainkkal. Ennél is sivárabbá válhattak azoknak az idős embereknek a hétköznapjai, akiknek esetleg már családtagjaik sincsenek, de ha vannak is, most tőlük elzárva töltik a napjaikat egy otthonban.

A gondozóházban főként idős kerületi lakosoknak nyújtanak két-, három- és négyágyas szobákban átmeneti időre elhelyezést. Olyanoknak, akik valamilyen okból az otthonukban időlegesen nem képesek gondoskodni magukról.

Bálint Ramóna elmondta, hogy a gondozóház harminc ember befogadására képes, de jelenleg csak huszonöt vendége van a háznak. Az intézményvezető szerint az öt üres férőhely most jól jött, mert így három izolációs szobát tudtak kialakítani arra az esetre, ha valaki elmegy kórházba. Visszatérve ugyanis itt a szabályoknak megfelelően két hétre elkülöníthetik. A járványhelyzetben minden óvintézkedést megtesznek annak érdekében, hogy a bentlakók ne érintkezzenek kinti személyekkel.

Az udvaron tartózkodtak, így elkülönítetten, a napsütést élvezve kellemesen töltötték el a gondozottak azt az időszakot is, amikor a kerületi önkormányzat és a gondozóház vezetője elfogadta a Magyar Honvédség felajánlását, miszerint megelőző fertőtlenítést végeztek az idősek otthonában. Megelőző intézkedésről volt szó, hiszen fertőzött szerencsére nincs az épületben.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva