Jégkirálynő látogat Pestszentimrére

Szerző • 2015-01-17 • Hírek, Programok, Szórakozás Jégkirálynő látogat Pestszentimrére bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1177

A Nektár Színház január 23-án, pénteken 14 órakor a Jégkirálynő című mesejátékra várja a gyerekeket és szüleiket a PIK-ben.

A belépő 980 forint és igény szerint délelőtt 10 órakor is tart a társulat egy előadást.

A mese:

A Mese H. C. Andersen egyik sokak által kedvelt művének feldolgozása, mely az igaz barátságról, kitartásról, küzdelemről és a feltétel nélküli szeretetről tesz tanúbizonyságot.

pik_jegkiraly_bent

Gerda és Kay testvérien jó pajtások. Egy szép őszi napon Kay hirtelen a szívéhez kap és ettől a pillanattól furcsán megváltozik benne a világ. Szemébe a Jégkirálynő manói által összetört tükör egy szilánkja kerül. Kay innentől kezdve mindenben és mindenkiben csak a rosszat látja. Gerdát is és barátait is kegyetlen tréfái tárgyává teszi. Amikor a téli szánkózás közben megjelenik maga a Jégkirálynő Kay habozás nélkül követi őt annak palotájába.

Gerda elindul, hogy megkeresse barátját. Útközben találkozik a Három Évszak Asszonyával, a Királykisasszonnyal – aki nekiajándékozza a hintóját, a zsiványokkal – akik elveszik Tőle azt, és számtalan megpróbáltatáson megy keresztül, míg elérkezik a Lapp Asszony birodalmába.

pik_jegkiraly02_bent

A kietlen, hideg vidéken élő varázslóasszony már várja Gerdát. Rénszarvasa segítségével elrepíti a kislányt a Jégkirálynő palotájához. Gerda belép a trónterembe és megpillantja Kayt… Küldetését teljesítette: ”Én nem török hatalmadra Királynő, hiszen a hatalom egyedül neked a fontos. Én Kay-t viszem magammal, hiszen nekem meg ő a fontos. Szívem melegével felolvasztom jégbezárt hatalmadat…”

Az előadást a társulat klasszikus és mai hangvételű zenével is kíséri.

Forrás: nektarszinhaz.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva