A jó időre való tekintettel: bringával is lehet utazni a 4-es metrón

Szerző • 2018-05-24 • Hírek A jó időre való tekintettel: bringával is lehet utazni a 4-es metrón bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva370

Júniustól várhatóan kerékpárokat is fel lehet vinni a 4-es metró szerelvényeire. Az egyik kocsi végében lesz kijelölve a hely a bringások számára – írta az Index Kerékagy című rovata.

A lap munkatársai felkeresték Bolla Tibort, a BKV vezérigazgatóját, aki megerősítette információt, majd hozzátette, hogy egyelőre még csak tesztüzem lesz, ami azt jelenti, hogy csak hétvégente lép érvénybe az újítás.

A kerékpárokat azért csak a 4-es metróba engedik be, a többibe pedig nem, mert lift is áll az utazók rendelkezésére, a biciklit a mozgólépcsőn továbbra is tilos szállítani. Azt még nem tudni, hogy a 3-as metró felújított állomásain lesz-e majd ilyen lehetőségük a bicikliseknek.

A lap felidézte, hogy a 4-es metrón kívül a HÉV-eken, a HÉV-pótló buszokon, a 60-as villamoson (a fogaskerekű vasúton), a 65-ös, 65A és a 165-ös autóbuszon, a 77-es trolibuszon, az 56-os, az 56A, 59-es 59A, 59B és a 61-es villamosra lehet felvinni kerékpárt, valamint a dunai D11-es, D12-es és D14-es hajójáratokon.

A kerékpárt egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel lehet szállítani. A bérlet ára csak 540 forintba kerül, így az jobban megéri.

Fotó: pixabay

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva