A kerületben 111 homokozót gondoznak a Városgazdánál

Szerző • 2017-11-05 • Hírek, Közélet A kerületben 111 homokozót gondoznak a Városgazdánál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva618

A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai gyakran járnak a kerületi homokozókba, és ilyenkor sokkal nagyobb lapátokat visznek magukkal, mint a gyermekek. 111 homokozóban gondoskodnak a Játszótéri Karbantartó osztály dolgozói arról, hogy a kicsik megfelelő minőségű homokban turkálhassanak – olvastuk a varosgazda18,hu oldalon.

Sok szülő kap a fejéhez, amikor észreveszi, hogy a gyermeke javában falatozik a homokból a játszótéren. Természetesen a homok evésével csínján kell bánni, annak ellenére is, hogy a Városgazda mindent megtesz azért, hogy az összes XVIII. kerületi homokozóban tiszta legyen a homok. A kerületi játszótereken, bölcsődékben, óvodákban, iskolákban és egyéb létesítményekben összesen 111 homokozó található. Ezek karbantartása folyamatos munkát jelent a Műszaki és Városüzemeltetési Divízió Játszótéri karbantartási osztályának. A játszótereken többféle homokról is gondoskodni kell, tudtuk meg Arányi Attilától, a Játszótéri karbantartási osztály vezetőjétől.
Bányahomokot lapátolnak a Városgazda18 munkatársai

A homok egy idő után összeáll, szennyeződik, ezért gyakran vizsgálni kell a homokozók állapotát. A közterületeken lévőket a kollégáink vizsgálják, az intézményekben találhatóakat pedig az adott intézmény munkatársai. Ha egy intézményből jelzik, hogy nem megfelelő a homok minősége, akkor megyünk, és kicseréljük. Ugyanígy cseréljük, ha mi magunk találunk a játszótereken minőségi hibákat. Tavaly 174 tonna bányahomokot és 206 tonna vakoló homokot szállítottunk a homokozókba. A bányahomokkal a klasszikus értelemben vett homokozókat töltjük, ez jobban összeáll, mint a vakoló homok. Ahol esési, ugráló vagy más felületet kell feltölteni, ott a vakoló homokot használjuk – avatott be a homokcserék praktikáinak részleteibe Arányi Attila.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva