A kerületben 12 gyűjtőpontra lehet vinni a fenyőket

Szerző • 2019-01-08 • Hírek, Közélet A kerületben 12 gyűjtőpontra lehet vinni a fenyőket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva892

Mintegy 500-600 ezer fenyőfát gyűjt össze és szállít el a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) az ünnepek után. Ahogy arról már mi is beszámoltunk egészen február közepéig lehet kitenni a fenyőket különböző gyűjtőpontokra vagy a kukák mellé. A cikkben most megmutatjuk, melyek a kerületi fenyőgyűjtő helyek.

A társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a kihelyezés főidőszakában, január 6-tól egy-másfél hónapig úgynevezett fenyőfa járatok szállítják el a fákat, előtte és utána normál hulladékszállító gépekkel, valamint a nagyméretű fákat külön gyűjtőjárművel gyűjtik össze.

Gyűjtőpontok a kerületben
1. Szentlőrinci ltp. (Iker tér)
2. Szentlőrinci ltp. Vikár B. u. – Kele u. sarok
3. Gloriett ltp. (Margó T. u. 130. szembeni parkoló)
4. Havanna ltp. (MATCH-al szemben)
5. Margó T. u. – Kondor B. sétány sarok
6. Barta L. u. – Baross u. sarok
7. Alacska ltp. Krepuska G. u.
8. Alacska ltp. (Fenyőfa u. – Nyárfás sor sarok)
9. Lakatos úti ltp. (Aranyeső úti parkoló)
10. Lakatos úti ltp. (Tinódi utcai parkoló)
11. Béke tér (áruház mellett)
12. Pestszentimre Vasút utca (parkoló)

A fákat két helyre, a kukák mellé, vagy a több mint 250 kijelölt gyűjtőhely egyikére lehet kitenni úgy, hogy azok ne akadályozzák a gyalogosokat, a gépkocsi forgalmat és az úttesten parkolást sem – tudatták.

Hozzátették, a fenyőfákat összeaprítják, majd a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba viszik. A fenyő a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, amelyből elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési gőzt és villamos áramot – olvasható a közleményben.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva