A kerületben próbált autót lopni a porschés gyilkos

Szerző • 2019-01-19 • Hírek, Közélet A kerületben próbált autót lopni a porschés gyilkos bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva895

Az 51 éves férfi 20 év börtönt kapott, amiért tavaly megpróbált ellopni egy autót egy Üllői úti autókereskedésből.

A rabló az alkalmazottakat fegyverrel a földre kényszerítette, összekötözte a kezüket, egyikük pénzét elvette. Megpróbált ellopni egy kocsit is, de megzavarták, el kellett menekülnie a helyszínről, de végül elkapták. Az Index cikke szerint ugyanarról az elkövetőről van szó, aki 1990-ben gyilkolt a II. kerületi Görgényi úti parkerdőben.

A Fővárosi Főügyészség múlt heti közleménye szerint a tettes pisztolyt a kereskedésben dolgozó férfira tartotta, és megkérdezte, mennyi pénz van a széfben. A sértett azt válaszolta, hogy az üzletben nincs széf, csak a saját készpénze, így a rabló ennek az átadását követelte. A dolgozó oda is adta a pénztárcáját, benne több tízezer forinttal, amelyet a vádlott eltett.

Utána a szomszédos helyiségben a földre hasaltatta az alkalmazottat, és egy gyorskötözővel hátra kötötte a kezeit, majd megpróbálta elvenni az autója kulcsát. A vádlottat ebben megzavarta a sértett helyszínre érkező két – köztük egy kiskorú – hozzátartozója. Az 51 éves férfi a hozzátartozókat is arra kényszerítette, hogy feküdjenek a földre, majd a forgópisztollyal legyező mozdulatokat téve távozott, miközben szóban is megfenyegette a sértetteket, hogy ne hagyják el a helyiséget.

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársaival együttműködve azonosították, és 2018 márciusában elfogták a vádlottat, akit 20 évig terjedő szabadságvesztésre büntettek.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva