A kerületért dolgoztak és dolgoznak

Szerző • 2017-10-09 • Hírek, Közélet A kerületért dolgoztak és dolgoznak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva502

A tudásukat, felkészültségüket 25–30–40 éve bizonyító közalkalmazottakat, pedagógusokat köszöntöttek a Rózsa Művelődési Házban.

Minden kerületi lakos a haszonélvezője a közszolgálatban több évtizedes tapasztalatot felhalmozó szakembergárda munkájának – nem is szólva a pedagógusokról. A Rózsa Művelődési Ház színháztermében 35 személynek a huszonötödik, 25-nek a harmincadik és 35-nek a negyvenedik pályán eltöltött évét köszönte meg a kerületi önkormányzat emléklappal és virágcsokorral.

Az emberi közösségeinket annak idején úgy találták ki, hogy biztos és stabil lábakon álljanak – mondta a köszöntőjében Ughy Attila polgármester. – Mindig legyenek olyan cölöpök, amelyek megtartanak, amelyek elbírják és viselik azt a súlyt, amely megtartja a közösséget még akkor is, ha vihar, dúlás, veszedelem zajlik körülötte. Egy nemzet, egy város, egy kerület nem tud rendes, tisztességes és kiszámítható életet élni, ha ezek a cölöpök hiányoznak, vagy nem tartanak, hanem inognak. Az önök munkája az egyik legfontosabb cölöp ebben az országban.

Az ünnepséget követően állófogadásra invitálták a jutalmazottakat, ám még a közös koccintást megelőzően Kucsák László országgyűlési képviselő pohárral a kezében köszönte meg áldozatos munkájukat:

Huszonöt, harminc, a negyvenről már nem is szólva gombócból is sok, ám ha a gombócokat szeretettel és szakértelemmel készítik, a nagy mennyiség sem üli meg a gyomrot. Én itt, a hasonlatomban ilyen gombócokra gondoltam…

Az ünnepségen részt vett Lévai István Zoltán, Galgóczy Zoltán és Szarvas Attila alpolgármester, Tóth Kálmán önkormányzati képviselő, valamint Kőszegi János, az önkormányzat oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottságának elnöke is.

bp18.hu, Gönczöl András

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva