A kitűnően érettségizőket köszöntötték

Szerző • 2015-11-01 • Hírek, Oktatás A kitűnően érettségizőket köszöntötték bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1168

A kerületi középfokú oktatási intézményekben idén kitűnően érettségizett diákokat köszöntötte az önkormányzat. A fiatalok kivétel nélkül elismert hazai és külföldi egyetemeken, főiskolákon folytatják a tanulmányaikat.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen sok kiváló képességű fiatal tanul a kerületben. Minden évben vannak közöttük olyanok is, akik külföldön tanulnak tovább, és olyan híres egyetemeken öregbítik Magyarország hírnevét, mint akár a Yale, a Harvard, a heidelbergi vagy az oxfordi egyetem. Legyenek büszkék magukra, mert a kitűnő érettségihez négy-öt évi kitartó, szorgalmas tanulás kellett. Azt is fontos megemlíteni, hogy az elhivatott, a gyerekeket motiválni tudó pedagógusok munkája, illetve a talán legfontosabb támogatás, a családi háttér nélkül nehéz elérni ilyen tanulmányi eredményt.

Mindegyiküknek azt kívánom, találják meg a számításaikat, és bárhova is kerüljenek az életben, ne felejtsék el szűkebb pátriájukat, a XVIII. kerületet – mondta Galgóczy Zoltán alpolgármester az önkormányzat által a Zila Kávéházban tartott október 26-i fogadáson.

erettsegi01_bent

A kitűnően érettségizettek közül 47 diák végzett a Karinthy Frigyes Gimnáziumban, kettő a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumban és egy-egy a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, illetve a felnőttek gimnáziumában.

Ez utóbbi azért is külön elismerésre méltó, mert munka mellett különösen nehéz kiváló teljesítményt nyújtani – tette hozzá.

erettsegi02_bent

A fogadáson Lévai István Zoltán alpolgármester is köszöntötte az eminens diákokat, sok sikert kívánva a továbbtanulásukhoz, majd Molnár Ildikó címzetes főjegyző asszonnyal és Galgóczy Zoltánnal közösen átadta az önkormányzat ajándékait.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva