http://mediaklikk.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2014/07/d+%C3%82nt+%C4%B9s8AranyiT+%C5%9Fmea-1024x682.jpg

A legszebbek között

Szerző • 2014-08-06 • Hírek, Könnyű A legszebbek között bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1552

A legjobb nyolc közé jutott be a Magyarország Szépe-választáson Aranyi Tímea.

Ismerős arcot fedezhettek fel a képernyőn azok az imreiek, akik érdeklődéssel figyelték a Magyarország Szépe verseny döntőjének közvetítését: a legjobb nyolc közé jutott a kerületrészben élő Aranyi Tímea is. Ha valakit esetleg váratlanul ért szereplésének híre, ne csodálkozzék: a fiatal lány a szüleit is csak a finálé előtt avatta be, hogy részt vesz a versenyben.

szepsegEgy lány elindul

– Egészen kicsi korom óta vonz a modellpálya. A kifutó nem annyira, de a fotózás nagyon érdekes számomra. Tulajdonképpen ez indított arra, hogy megméressem magam – mesélte Tímea, akinek a Magyarország Szépe nem az első versenye volt. – A középiskolát Pesterzsébeten, a Kossuth Lajos Gimnáziumban végeztem, a kerület hagyományos Erzsébet-bálján indultam, ott nyertem első díjat. És versenyeztem Budapesten kívül is: Tőserdőn kaptam különdíjat egy hasonló erőpróbán.

Két hónap alatt

Az út Pestszentimréről vezetett Erzsébetre: Tímea nagymamája tősgyökeres imrei, szülei pedig kétéves korában költöztek a kerületrészbe, ahol azóta is élnek. A lány a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola diákja volt, sokan talán éppen innen ismerték fel őt a képernyőn. A középiskolát követően azonnal bejutott az Óbudai Egyetem gazdálkodás-menedzsment szakára.

– A számok világa mindig vonzott, és fokozatosan alakult ki bennem az érdeklődés az üzleti terület iránt. A bankszférában tudom magam elképzelni, esetleg pénzügyi-számviteli területen, de a logisztika is érdekel – mondta.
Tímea idén diplomázott. A nyár eleje tehát a tanulás, emellett a versenyre készülés jegyében telt.
− Sok időt töltök azzal is, hogy munkahelyet találjak, így a nyaralás csak később jöhet. Egyébként tervezem, hogy továbbtanulok a szakomon belül, mielőbb szeretnék doktorandusz fokozatot szerezni – mondta.

Egyetem és műterem

Tímea tehát titokban, szülei és barátai tudta nélkül nevezett be a Magyarország Szépe versenyre.
– A szüleimnek csak akkor árultam el, amikor már sikerült valamit elérnem: miután bejutottam a legjobb húszba – mesélte.
A versenyre nagyon tudatosan készült, de nem volt rá sok ideje.
– Két hónap alatt kellett felkészülnöm. Az ember ilyenkor természetesen fokozottan ügyel arra, hogy mit eszik, és szükség volt a rendszeres edzésre is. Azt hiszem, büszke lehetek arra, hogy ennyi idő alatt a legjobb nyolc közé jutottam – mondta kérkedés nélkül.
Tímea azt is elárulta, hogy a részvétel a Magyarország Szépe versenyen régi álma volt.
− Egészen kicsi korom óta néztem ezeket a versenyeket, és vágytam arra, hogy a döntős közvetítésben én is ott állhassak a többiek között. Érdekes, hogy maga az első hely, a győzelem nem is vonzott annyira, mint a légkör, a verseny hangulata, a találkozás a többiekkel. Boldog vagyok, hogy mindez valóra vált.
A fiatal lány modellként is szívesen vállalna feladatokat a jövőben.
− A tanulmányaim fontosak, mint mondtam, ezeket mindenképp folytatni kívánom. Ugyanakkor öröm számomra, hogy a Magyarország Szépe versenynek köszönhetően hívnak bennünket különféle programokra, és ha modellként feladatot kapnék, szívesen vállalnám.

bp18.hu, K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva