A lélek rezdülései

Szerző • 2015-10-27 • Hírek, Művészet A lélek rezdülései bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva900

Egy-egy röpke történet aprócska pillanatképei. Garamvölgyi Béla kiállítása az emberi élet és a múlandóság megélésének kérdését feszegeti.

Emberi állapot címmel nyílt meg október 19-én Garamvölgyi Béla festőművész festészetnapi kiállítása a Pestszentimrei Közösségi Házban. A galériába lépve a szinte fényképnek tűnő portrék és tájképek egyből magukhoz vonzották a látogatókat. A szögre akasztott aprólékos ecsetvonásokkal megörökített hétköznapi pillanatokat akár átlagosnak is mondhattuk volna. De mégsem. Hiszen nem ezekből a pillanatokból áll össze egy élet? Nem ilyen pillanatokat őriz mindenki a fejében? Kedvesünk távolba révedő tekintete, egy nyugodt táj, vagy a felröppenő madarak.

garam_bent

Felfedezés, azonosságok érzékelése és a hozzáadott érték – erre a három pontra épült fel a kiállítás. Töredékek, amikből összeállt az egész, úgy ahogyan értelmet nyert egy múzeumban álló rejtélyes szobor is. Az a volterrai Etruszk Múzeumban található szobor, melynek címe – Ombra della Sera vagyis az Est árnyéka – ami a kiállítás egy részét is inspirálta, ami az alkotónak maga; az Emberi állapot.

A tárlatot Feledy Balázs művészettörténész, művészeti író nyitotta meg, a vendégeket Kucsák László országgyűlési képviselő és Ódor Katalin, az intézmény igazgatója köszöntötte. Az estet Draskóczy Zoltán gitárművész előadása színesítette

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva