A METRO-ból vásárolt fagyasztott spenótot? Vigye vissza!

Szerző • 2018-05-08 • Hírek, Közélet A METRO-ból vásárolt fagyasztott spenótot? Vigye vissza! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva618

Magas kadmium tartalom miatt kivonta a Chef Parajlevél termékét a METRO. A Nébih, a bolgár hatóság bejelentése alapján, a RASFF-on (az EU tagországokban működő, az élelmiszerekre és a takarmányokra vonatkozó gyorsvészjelző rendszer ) keresztül is értesült az esetről.

A bolgár hatóság tájékoztatása szerint a kifogásolt termékből az EU több tagállamába, így Magyarországra is szállítottak. A METRO az érintett tételt azonnal kivonta a forgalomból, üzleteiben kifüggesztett plakátokon tájékoztatta vásárlóit az intézkedésről és értesítette a hatóságot. A termékvisszahívás folyamatát a Nébih ellenőrzi.

Arra kérik a magánszemélyeket, vállalkozásokat, hogy akik vásároltak a termékből vigyék vissza. A vételárát visszatérítik. A visszahívásban más márkajelzésű, az áruházláncban forgalomba hozott fagyasztott spenót nem érintett.

A termék azonosító adatai:

A termék neve: METRO Chef Parajlevél
Kiszerelés: 2,5 kg
A termék tételszáma: L17349-LN04
Gyártási ideje: 15.12.2017
Minőség-megőrzési idő:15.12.2019
Vonalkód:4337182017653
Gyártó neve: Pasfrost (Belgium)
RASFF referenciaszám: 2018.1217

Amit a kadmiumról tudni kell:

A kadmium a természetben csaknem mindenütt előforduló környezeti szennyező anyag. Vegyületei erősen mérgezőek. A szervezetben elsősorban a májban és a vesében felhalmozódásra képes, bizonyítottan rákkeltő hatású. Élelmiszerekkel érintkező, nem megfelelően készített anyagokból, edényekből, eszközökből is kioldódhat, jelenléte a legkisebb mértékben sem kívánatos.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva