A migránsválság ellenére is jó az ország és Budapest megítélése

Szerző • 2015-11-12 • Hírek, Közélet A migránsválság ellenére is jó az ország és Budapest megítélése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva850

Szeptember hónapban Magyarország továbbra is kedvelt úti cél maradt, Budapest népszerűsége pedig töretlen volt a migránsválság kellős közepén is – mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatait kommentálva.

A külföldi, illetve a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma is nőtt a tavaly mért adatokhoz képest, a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért forgalma összességében 6,7 százalékkal bővült.

Ruszinkó kiemelte, hogy a szállodaszövetség adatai szerint 90 százalék körüli a budapesti szállodák kihasználtsága, és ez az arány a közeljövőben még növekedni is fog az előzetes spekulációk szerint. Elmondta azt is, hogy a migránsválság miatt gyakorlatilag nem maradtak el vendégéjszakák, ez pedig azt jelenti, hogy a külföldiek biztonságban érzik magukat nálunk – ebben bizony nagy szerepe van kormányunk intézkedéseinek is.

A helyettes államtitkár szerint ”A belföldi turisztikai forgalomra jó hatással vannak a magyar reformok, a személyi jövedelemadó csökken, a SZÉP-kártya forgalma bővül, csak szeptemberben csak szállásra körülbelül egymilliárd forintot költöttek el a magyar utazók.”
A magyar kormány taktikáját más országokban is megirigyelték. ”A kerítés segített megoldani a kialakult helyzetet, ma ezt már azok az országok is elismerik, amelyek ordibáltak, hogy milyen diktátor ez az Orbán” – mondta egy cseh liberális napilapnak Robert Kalinák szlovák belügyminiszter, aki szerint „a megoldáshoz vezető utat a magyar eljárás mutatja”.

Bizony nem véletlenül lett Budapest a második legjobb hely a világon.

Fotó: http://i.telegraph.co.uk/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva