A mindennapok biztonságáért

Szerző • 2014-07-09 • Fejlesztések, Hírek, Közbiztonság A mindennapok biztonságáért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2003

Biztonságos és élhető kerület, törődő és gondoskodó önkormányzat

Jó kezekben

Biztonságos és egészséges kerületet csak úgy lehet építeni, ha vigyázunk magunkra, vigyázunk egymásra, és vigyázunk a gyerekeinkre; ha a mindennapi életet és közérzetet alapjaiban meghatározó területeken törődő és gondoskodó önkormányzatként lépünk fel. A közbiztonság és az egészségügy olyan közös ügyek, amelyek kiemelt bánásmódot igényelnek.

A jobb közbiztonságért

Ahogyan a kerület költségvetési helyzete egyre inkább javul, úgy tudunk egyre több pénzt fordítani a közbiztonság fejlesztésére. Napjainkban már négy lakótelepen (Lakatos, Havanna, Szent Lőrinc, Gloriett) 72 térfigyelő kamera üzemel, és a bővítés folytatódik: legközelebb az Alacskai úti lakótelep védelme erősödik. A kerületi rendőrkapitányság – az önkormányzat finanszírozásával – tavaly a Havanna-lakótelepen és az Imre-házban rendőrségi irodát nyitott, idén pedig a rend őrei több tízmillió forinttal több támogatást kapnak a munkájukhoz, mint tavaly. Így már négy rendőrautó és nyolc rendőr járőrözhet a családi házas övezetekben.

Közbiztonság

Fejlesztések az egészségügyben

Februártól újra a XVIII. kerületi önkormányzat a pestszentimrei Pintér Kálmán Szakrendelő épületének tulajdonosa. Az ingatlan megvásárlásával hatalmas anyagi tehertől szabadultunk meg: nem kell bérleti díjat fizetnünk. Megújult a Vajk utcai háziorvosi rendelő – Erzsébet- és Bélatelep lakosai korszerű, jól felszerelt egészségházat kaptak. Az önkormányzat továbbra is támogatja a járóbeteg-szakellátást és két olyan kórházat, amelynek nagy része van a kerületi lakosok egészségügyi ellátásában. Az egyik ilyen intézmény a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, a másik a Heim Pál Gyermekkórház.

Ingyenes szűrővizsgálatok

A kerület rendszeres ingyenes szűrőprogramokkal is segíti a lakosság egészségének megőrzését. Ennek keretében júliusban ingyenes, átfogó egészségügyi szűréssorozat indul, amelyre a kerület minden 60 év fölötti lakosát várjuk. A cél az, hogy az idős emberek minél pontosabb képet kapjanak egészségi állapotukról, és hogy idejében lehessen felismerni az esetleges problémákat.

Szűrővizsgálat

Megújuló játszóterek

A kerület játszótereit a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. tartja rendben – évente 54 játszóteret és 400 játékot kell az előírásoknak megfelelően ellenőrizni és felújítani, és ez minden évben rendben meg is történik. A közelmúlt örömteli híre, hogy a Lakatos-lakótelepi Pingvin játszótér három új lámpaoszlop elhelyezésével sötétedés után is használhatóvá vált. Amennyiben az önkormányzathoz lakossági megkeresés érkezik, lehetőségünk van további játszóterek fejlesztésére is.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva