A minőség jegyében – sokat változtak a kerületi fesztiválok

Szerző • 2014-07-01 • Hírek, Könnyű, Közélet, Kultúra, Polgármester, Szórakozás A minőség jegyében – sokat változtak a kerületi fesztiválok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1020

Büszkén írjuk, hogy a kerület régi-új fesztiváljai és közösségi rendezvényei az utóbbi években túlléptek a bulvárhősök árnyékán, és legtöbb rendezvényünk minőségi szórakozást kínál a vendégeknek. Legyen szó zenéről, táncról, gasztronómiáról, házi kedvencek seregszemléjéről vagy épp egy kisebb közösség értékrendjének népszerűsítéséről…

Az örökség tisztelete

Idén már harmadik alkalommal rendeztük meg a Vasvári Pál Napokat. Az ingyenes családi fesztivált a magyar kultúra és a hagyományőrzés jegyében szervezzük meg évről évre. A Vasvári-hagyaték ápolásán túl fontos szempont az is, hogy a határon túli és a kerületi kötődésű művészeti csoportok közösen jelenjenek meg, fellépésükkel erősítve a nemzeti összetartozás érzését. A magyar kultúra népszerűsítése, a sokszínű folklór bemutatása mellett seregnyi szórakozási lehetőség is várja a fesztiválozó családokat.

vasvari

Mindenből a legjobbat

A kerület saját gasztrofesztivállal is büszkélkedhet. A Szeptemberi Kóstoló – Pestszentlőrinc-Pestszentimre legnagyobb éves családi eseménye – célja egy hagyományos, emberközeli közösség újraépítése a vendégszeretet jegyében. A gasztronómia, a szórakozás, a kulturális és művészeti kavalkád jellemezte fesztivál gazdag programkínálattal fogadja több ezer látogatóját, akiknek száma  évről évre növekszik. A múlt évben például több mint száz csapat ragadott fakanalat a Főzőfaluban, hogy bizonyítsa „kuktatudományát”. A fesztivál minden évben megújulva, díszvendégekkel, pazar étel- és szórakozási különlegességekkel várja az érdeklődőket, akik közül egyre többen érkeznek a kerület határain túlról.

kostolo

Barátok közt

A kerület nemcsak a két-, hanem a négylábú lakosaira is gondol, ezért rendszeresen megszervezi a Kutyás Sportízelítő családi napot. A rendezvény a házi kedvencekkel közösen űzött sportok fontosságát hangsúlyozza. A látogatók a játékos versenyek, önvédelmi bemutatók között szakemberek segítségével kaphatnak betekintést a kutyakiképzés mindennapjaiba és ismerkedhetnek meg a kutyás sportokkal.

A zene és a tánc palotája

A Pestszentimrei Sportkastélyban az utóbbi években megugrott azon rendezvények száma, amelyek a nívós kultúra szereplőit vonultatják fel. Így a helyi Botafogo Táncegyüttes, a Dohnányi Ernő Zeneiskola káprázatos tehetségei mellett olyan ismert és elismert hazai előadók léptek már fel nálunk, mint a Kossuth-díjas Demjén Ferenc és Koncz Zsuzsa, a Hot Jazz Band vagy éppen a Ghymes. Óriási sikert arattak a kerületünkben újdonságnak számító nagyszabású táncprodukciók – a Bogármese és a Diótörő – is.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva