A Mocorgó és az Eszterlánc kapott most új focipályát

Szerző • 2016-11-28 • Hírek, Közélet A Mocorgó és az Eszterlánc kapott most új focipályát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva759

Szerdán folytatódott a minifocipályák átadása. Két óvoda kicsinyei örülhettek az ajándéknak: a Mocorgósok és az Eszterlánc ovisai kaptak új, műfüves grundot.

A Mocorgó óvoda intézményvezetője, Takácsné Boda Erzsébet elmondta, hogy a gyerekek már napok óta izgatottan várják, hogy birtokba vehessék a 6×12 méteres műfüvest, amelyen a futballon túl kiválóan lehet kosarazni, de akár a kézilabda alapjait is elsajátíthatják.

Számunkra a Bókay-kert tőszomszédsága azt is jelenti, hogy „kötelező” sportosnak lennünk, hiszen itt mindig minden a sportról szól. Biztos vagyok benne, hogy ez a pálya sokat segít majd abban, hogy még jobban az egészséges életmód felé fordítsuk a gyerekeket – mondta az intézményvezető.

foci02_bent

A pálya ünnepélyes átadására Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán érkezett az önkormányzattól, míg a támogató Ovi-Foci Alapítványt Sebestyén Kata képviselte.

Megnyitóbeszédében Lévai István Zoltán elmondta, hogy legyenek olyan szépek a gyerekek napjai a sportpályán, mint amilyen időjárás fogadja őket ma.
Galgóczy Zoltán megemlítette, hogy a sportos mozgást nem lehet elég korán elkezdeni, ezért is használják rendszeresen a kicsik az új pályát.

foci03_bent

Az Ovi-Foci Alapítvány részéről Sebestyén Kata köszöntötte a gyerekeket, s azt kívánta nekik, hogy rendszeresen használják a pályát, mert ezzel a saját maguk egészségéért tesznek.

A pálya átadása után a gyerekek kedves műsorral köszönték meg azt, majd birtokba is vették a műfüvesüket.
Néhány órával később már az Eszterlánc óvoda lakói örülhettek, ők is megkapták azt, amit már nagyon vártak.

Lévai István Zoltán alpolgármester elmondta, azt kívánja a gyerekeknek, hogy már itt találjanak maguknak olyan sportágat, amelyben a későbbiekben sikereket érhetnek el.

foci04_bent

Használjátok ki a lehetőséget, amelyet ez a pálya kínál nektek – mondta.

Sebestyén Kata az egykori Aranycsapat hátvédjére, a halhatatlan Buzánszky Jenőre emlékeztetett, aki sokat tett azért, hogy a minifocipályák népszerűek legyenek.

A népszerűségről aztán az Eszterlánc ovisai tettek tanúbizonyságot: vérbeli meccsel vették birtokba a felavatott pályát.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva