A művészetben rejlő szakralitás

Szerző • 2015-09-28 • Hírek, Művészet A művészetben rejlő szakralitás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1108

Idén első alkalommal csatlakozott a Pestszentimrei Közösségi Ház az Ars Sacra Fesztiválhoz. Árvay Zolta kiállítása megrendítette a közönséget.

Anomia, vagyis meggyengülés címmel nyílt meg szeptember 23-án Árvay Zolta képzőművész kiállítása az Ars Sacra Fesztivál keretein belül a Pestszentimrei Közösségi Házban. Az Ars Sacra Fesztivál 2007 óta a szakrális művészetek hete, amikor a különböző művészeti ágakon keresztül felszínre hívják és népszerűsítik a szakralitást, megszólítva a különböző vallású és világnézetű embereket.

arvay01_bent

Ezen a héten a magas színvonalú művészet esélyt kap arra, hogy lemossa a lélekről a mindennapok porát, figyelemre int, ugyanakkor megmutatja, hogy mindig van remény.

A vendégeket Lévai István Zoltán alpolgármester köszöntötte, a tárlatot Bakonyvári M. Ágnes művészettörténész nyitotta meg. A kiállítás: nyomasztó, szakrális és aktuális. Érző, értő emberként persze mindennap szembesülünk a felmutatott problémákkal, viszont a terembe belépve, mikor még figyelmesen körbe sem fordítottuk a fejünket, már érezzük a nyugtalanító összhatást.

A kiállítás nyers, bátor, jól felépített, ahol a hangsúly nem az elvont művészi kivitelezésen van, hanem azon, hogy az emberekhez eljusson az üzenet.

arvay02_bent

A célom nem a nézők sokkolása volt, hanem az értékválságban lévő világ eléjük tárása. Megmutatni, hogy a hit és az anyagi világ milyen harcban állnak egymással, hogy a pénz, a hatalom és a semmivel nem törődő vagy éppen hedonista emberekkel hova tart a társadalom – mondta Árvay Zolta képzőművész.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva